El text era una versió ampliada de la proposta inicial de Puigdemont, però posava l’accent en el clima de tensió social existent. La CUP insisteix a considerar els fets desafortunats, però demana que no es criminalitzi el moviment contra les retallades
 
La CUP de Girona ha criticat l’actitud de la resta de grups municipals de l’Ajuntament de Girona (PP, CiU, PSC-PSOE, ICV), que s’han negat a acceptar el text proposat per la CUP amb el suport dels sindicats d’UGT, CCOO, IAC, I-CSC, COS, Justícia i Pau i Reagrupament sobre els incidents amb Carles Puigdemont.
 
El text de la CUP era una versió ampliada de la proposta inicial de CiU, i esmentava el clima de tensió social provocat per la crisi econòmica i les retallades de drets socials i laborals impulsades recentment. També s’hi recollia el compromís per part de l’Ajuntament de Girona de treballar per la cohesió social i per tal que les retallades no perjudiquessin més les condicions de la ciutadania gironina.
 
Així, tot i no haver signat la declaració institucional, la CUP ha deixat clar que valora els fets d’ahir com a “desafortunats i inapropiats”, i ha insistit a demanar que no s’aprofiti l’ocasió per criminalitzar el moviment en contra de les retallades. Finalment, la CUP ha anunciat que està a l’espera que altres col·lectius i entitats socials de la ciutat se sumin a la declaració.

VEure Document de declaració: