El tret de sortida es va donar el passat dilluns a Calella (el Maresme)
 
 
El passat dilluns 16 de juliol el sindicat COS va presentar la seva campanya informativa als i les treballadores del sector de l’hostaleria. Possiblement aquest sector sigui el que registra un índex més elevat de precarietat laboral (temporalitat, contractes fraudulents, frau fiscal, jornades inacabables…). Els objectius d’aquesta campanya són:
 
· Facilitar tot un seguit d’informació bàsica de gran importància per les persones treballadores del sector.
 
· Animar a formar-se, informar-se i organitzar-se, sobretot en un sector on la precarietat és allò habitual, fonamentalment entre el jovent, les dones i les persones emigrants (horaris fora de tota reglamentació, acumulació d’hores extres, manca de seguretat i higiene al treball, treball en negre…).
 
· Promoure l’acció col·lectiva, tant dins com fora dels centres de treball, per a poder fer front a aquesta precarietat.

 

Aquesta campanya informativa va ser presentada a Calella (el Maresme) i es va escollir un lloc molt emblemàtic, al mig del Carrer Església, per a fer-ho. Ja que a Calella, així com molts municipis de l’Alt Maresme i altres llocs turístics dels Països Catalans, bona part dels seus habitants depenen laboralment de l’Hostaleria. Per ajudar a difondre tota la informació sobre drets laborals que els i les treballadores del sector disposen, s’ha editat una guia on hi queden reflectits. Gonçal Bravo, coordinador general de la COS, fou l’encarregat de presentar el document.
 
Durant les properes setmanes la COS, amb la col·laboració de membres de l’esquerra independentista de la comarca, continuarà la campanya, amb una xerrada informativa i el repartiment d’exemplars de la guia informativa.