El sindicalisme combatiu denuncia les detencions de vaguistes a Cadis

Els sindicats sotasignants d’aquest escrit, denunciem la detenció de cinc persones acusades de desordre públic i atemptat a l’autoritat en la lluita del metall de Cadis. A açò cal sumar-li el fet que estan arribant-hi citacions judicials amb acusacions similars. Les persones detingudes foren posades en llibertat amb càrrecs a l’espera de judici.

L’operació policial desenvolupada al barri de Rio San Pedro de Puerto Real, el mateix barri on la policia va traure la tanqueta per dissoldre els piquets de vaga, ha convertit el barri d’aquesta ciutat en un autèntic estat repressiu. No oblidem que actualment molts municipis de Cadis tenen taxes d’atur de les més altes de l’estat, i que després d’una lluita exemplar per unes condicions de treball decents en el sector del metall, ha hagut de fer front tant a les conseqüències del sindicalisme groc d’UGT i CCOO com a la ràtzia policial desenvolupada.

Desgraciadament les detencions del 17 de desembre no són un cas aïllat i hem d’emmarcar-los en l’estratègia conjunta de la patronal i el govern de l’estat de criminalitzar la protesta social per així atemorir a les persones que ixen al carrer a lluitar pels seus drets.

Per tot això, el sindicalisme combatiu denunciem aquesta estratègia de la patronal i del govern de reprimir i criminalitzar tot un model sindical que lluita per millorar les condicions de treball i de vida de la classe treballadora. Però, al mateix temps, volem deixar clar que no anem a permetre més repressió ni més vulneracions dels drets sindicals; ens trobaran de cara cada vegada que intenten reprimir i criminalitzar el sindicalisme combatiu.

La lluita sindical no és delicte!

17 de desembre del 2021

Signants:

CIG-a Galiza, Confederación Intersindical Estado Español, Coordinadora Obrera Sindical – COS Països Catalans, CSI Asturies, CUT Aragón, CUT Galiza, ESK Euskal Herria, ELA Euskal Herria, IAC Catalunya, Intersindical Canaria, Intersindical Valenciana, LAB Euskal Herria, STEI Balears, SAT Andalucia, Sindicato 25 de Marzo Extremadura