Després de mesos de negociació del nou conveni i davant la manca de voluntat de l’empresa i l’empitjorament de les condicions laborals, les treballadores de la concessionària han decidit no cedir al xantatge patronal ni a les pressions de l’Ajuntament.

Des de la COS (Coordinadora Obrera Sindical), sindicat per l'alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans, volem mostrar tot el nostre suport a la plantilla de l'empresa UTE Alicante que exigeix prosseguir amb la vaga convocada per a la jornada del 20 de gener.

 

 

El comitè d'empresa havia decidit, després de setmanes de negociacions, començar una vaga davant la negativa d'aquesta concessionària del servei de neteja d'Alacant a prorrogar el conveni que havia estat vigent durant gairebé 40 anys.

La proposta inicial del comitè era prorrogar el conveni tres mesos més i així desconvocar la vaga anunciada per al dia 20 i facilitar un entorn de negociació més serè. Malauradament, ni el 9 ni el 17 de gener ha estat possible arribar a un acord delicat amb UTE Alicante que sí que s'ha assolit hores abans de l'inici de la vaga. Hi ha demandes cada vegada més intenses de la plantilla per prosseguir la vaga en contra d'un comitè d'empresa acusat de pactista.

La COS vol remarcar la necessitat d'un sindicalisme assembleari, des de les assemblees als centres de treball i als nostres barris, i combatiu, que no es plegue davant del més mínim símptoma d'èxit negociador amb l'empresa. Sovint les demandes salarials, o de vacances, per legítimes que puguen ser, no ens han d'impedir anar un pas més enllà en la lluita contra el capitalisme… perquè com cada dia se’ns demostra, només lluitant podrem aconseguir millorar les nostres vides i alliberar-nos de la xacra capitalista.

No volem que el consistori alacantí i la seua alcaldessa Sonia Castedo eludisquen la responsabilitat en aquest nou episodi negre en la pèrdua de drets laborals. Per això, demanem que la lluita no se centre exclusivament en les empreses concessionàries i que tinga en compte els veritables culpables, els governs capitalistes a les ordres dels neoliberals, màxims defensors d'un sistema econòmic injust i criminal, el dels explotats i explotadors.

Alacant (l'Alacantí) 21 de gener de 2014