Us adjuntem el comunicat que ha redactat l'Assemblea de Professorat Associat Reclamant de la Universitat de Barcelona.

Després de l’èxit de la recollida de signatures al passat juliol, vam acordar tirar endavant un segon període de recollida de firmes per encabir-hi les persones que no van signar el 17 de juliol però què han decidit fer-ho ara. Sabem que la majoria de professorat renova el seu contracte, tot i que encara hi ha molts companys i companyes (professorat associat, lector terminal i becaris) penjant d’un fil i d’altres fets fora (lectors terminals no acreditats); en molts dels casos el professorat associat ha complert a corre-cuita els requisits per a la continuïtat exigits, demostrant una vegada més la terrible precarietat en què es troba aquesta figura contractual, i que encara s’ha de decidir el futur de prop de la meitat dels 43 lectors terminals i dels becaris i becàries.

No oblidem que aquestes reivindicacions són necessàries per fer prevaler els nostres drets. Per això us recordem que segueix oberta la segona fase de recollida de signatures, fins a les 8 del vespre del dijous 12 de setembre, i us encoratgem a firmar.

Aquesta reclamació té com a principal objectiu aconseguir un diàleg formal amb la UB sobre les precàries condicions laborals que el professorat associat té, i sobre la realitat i la continuïtat de la figura del professorat associat i també temporal. Així, doncs, es tracta d’una eina que ens ha d’ajudar a arribar a una negociació política amb la Universitat de Barcelona. Encara esperem que l’equip de govern ens cridi per dialogar.

Us animem a afegir-vos al segon procés de reclamació. Aquells que vulgueu signar podeu preguntar per l’Edu al Punt d’informació del Campus d’Humanitats del Raval (Carrer Montalegre, 6, planta baixa) de 15.00 a 20.00 h de dilluns 9, dimarts 10 i dijous 12.

També podeu contactar amb gent de l’assemblea de professorat associat reclamant: professorat.reclamant.ub@gmail.com o bé amb la COS UB: ub@sindicatcos.cat o cos-ub@ub.edu

És fonamental que la reclamació continuï endavant, com més signatures hi constin, més representativitat i força tindrem per defensar-nos i negociar.

Si ja saps que renoves també pots signar: estem lluitant per dignificar les nostres condicions laborals i en contra del frau de llei en què actualment es troba la figura de l’associat, i això és un tema que afecta tota la comunitat educativa. Demanem una vegada més el suport en les signatures de les nostres companyes i companys dels departaments, professors i professores amb contractes temporals. La vostra solidaritat és bàsica en aquests moments.

Assemblea de Professorat Associat Reclamant de la Universitat de Barcelona
Barcelona, 6 de setembre del 2013