Les treballadores demanen la nul·litat de l’acomiadament, la reobertura de l’Escola d’Adults i la readmissió immediata amb una contractació legal.

Denuncien la hipocresia del govern municipal que acomiada les treballadores de l’Escola d’Adults quan aquestes reivindiquen regularitzar la seva situació.

L’Ajuntament opta per externalitzar i privatitzar el servei, i ha arribat a suggerir a les treballadores de l’Escola que constitueixin una cooperativa per a poder-hi concursar, fet que suposaria un cas flagrant de falsa cooperativa i una pràctica fraudulenta.

Les professores treballaven sense contracte perdent una multitud de drets i sense cotitzar a la seguretat social. Circumstàncies suportades durant anys que van motivar la interposició d’una denúncia a inspecció de treball, la resolució de la qual ha reconegut la relació laboral.

El pròxim dilluns 23 de novembre, als Jutjats de Tarragona se celebrarà el judici.

Avui al migdia, algunes treballadores de l’Escola d’Adults d’Altafulla (el Tarragonès) i representants del sindicat COS han ofert una roda de premsa davant de l’Ajuntament d’Altafulla de cara al judici que s’ha de celebrar el dilluns 23 de novembre de 2020 a Tarragona.

Mons Buyó, treballadora de l’Escola d’Adults, ha denunciat la hipocresia d’ERC, el partit que governa al consistori, mentre des del govern de la Generalitat de Catalunya es personen com a acusació en el cas de les falses autònomes dels serveis de missatgeria, a Altafulla no només és el mateix Ajuntament qui duu a terme aquesta pràctica, sinó que acomiada les treballadores de l’Escola d’Adults quan reivindiquen regularitzar la seva situació.

En efecte, després de més de deu anys de servei a la població d’Altafulla, l’Ajuntament va tancar l’Escola d’Adults i acomiadar les treballadores quan aquestes van negar-se a continuar cobrant per mitjà de factures. Les professores treballaven directament sense contracte perdent una multitud de drets, tals com el dret a vacances, dret a la prestació d’atur, baixa per malaltia, festius, dret a vaga… i sense cotitzar a la seguretat social. Aquestes circumstàncies suportades durant anys van motivar la interposició d’una denúncia a inspecció de treball, la resolució de la qual ha reconegut la relació laboral. Tot i això, i malgrat que l’Ajuntament va ser multat, això no va suposar cap canvi de posicionament a l’equip de govern municipal.

Actualment l’Ajuntament opta per externalitzar i privatitzar el servei, i ha arribat a suggerir a les treballadores de l’Escola que constitueixin una cooperativa per a poder-hi concursar, cosa que suposaria un cas flagrant de falsa cooperativa, una pràctica fraudulenta que fa recaure sobre les treballadores en situació de dependència laboral la càrrega de la contribució a la seguretat social.

Eduard Cervera, representant de falses autònomes a l’administració pública del sindicat COS, ha explicat com aquesta negativa per part de l’Ajuntament ha portat a les treballadores a interposar una demanda, el judici de la qual serà el dilluns 23 de novembre als jutjats socials de Tarragona. Les treballadores demanen la nul·litat de l’acomiadament, la reobertura de l’Escola d’Adults i la readmissió immediata amb una contractació legal. Eduard Cervera ha destacat que l’educació no pot ser mai un negoci, sinó sempre un servei: la postura d’ERC, mantenint tancada l’Escola d’Adults, no només representa una vulneració flagrant dels drets de les treballadores, sinó que denega un servei als veïns i veïnes d’Altafulla amb una llarga trajectòria al municipi.