Avui dimarts 21 de gener, a les vuit del vespre, Catalunya Ràdio i Catalunya Informació han deixat d'arribar al País Valencià. Des d'aquest moment totes les emissores de ràdio i televisió que emeten al País Valencià ho fan en castellà.

Després del tancament dels canals de televisió de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, el 17 de febrer de 2011, les emissions de la ràdio pública catalana es mantenien a través de la xarxa de repetidors d'Acció Cultural del País Valencià.

 

 

Amb el tancament dels tres canals de televisió i dos de ràdio de la Radiotelevisió Valenciana, el 29 de novembre de 2013, i ara el tancament de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació, el País Valencià es queda sense cap mitjà en llengua pròpia que abaste tot el territori.

El Ministeri d'Indústria espanyol, per mitjà de la Secretaria d'Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació va comunicar a Acció Cultural del País Valencià (ACPV) que li havia obert un expedient sancionador per dues suposades infraccions referides a les emissions dels dos canals de ràdio de la CAC: la instal·lació d'estacions radioelèctriques sense autorització, i la utilització de freqüències radioelèctriques sense autorització, cadascuna de les quals pot comportar una multa de fins a 500.000 euros.

Segons l'esmentat ministeri, aquesta actuació es fa a partir de la denúncia d'un grup d'ultradreta anticatalanista autodenominat Círculo Cívico Valenciano i amb l'acord de la Generalitat Valenciana.

Això és un atac contra la llengua catalana, contra la cohesió territorial del País Valencià, contra l'espai comunicatiu propi, contra la llibertat d'expressió i contra la llibertat d'informació, un atac que s'esdevé en un moment de feblesa del govern valencià. Com de costum, el PP valencià recorre al fantasma de l'anticatalanisme quan se sent amenaçat. Això és el que va passar amb el tancament de la TV3, que fou una cortina de fum en un moment en què el president Camps es veia assetjat per la seua vinculació amb el cas Gürtel. Ara qui actua és el PP espanyol, però a instàncies de la seua sucursal valenciana.

La ràdio catalana desapareix senzillament per una voluntat política sense que hi valguen excuses de mesures 'anticrisi'. L'oligarquia hereua del franquisme, decidida a morir matant mentre agita el fantasma de l'anticatalanisme, practica una estratègia de terra cremada.

La COS (Coordinadora Obrera Sindical) condemna l'obertura d'aquest expedient sancionador a ACPV i denuncia l'assetjament sistemàtic a què les institucions valencianes sotmeten la llengua catalana, tant en els mitjans de difusió com a l'escola. Cridem la classe treballadora del País Valencià a eixir a carrer i mobilitzar-se contra aquest nou atac a la llengua i la cultura pròpies i a la llibertat d'expressió i d'informació. Exigim uns mitjans de comunicació públics, de qualitat i en la nostra llengua.