Al llarg dels darrers mesos s'ha anat concretant una Plataforma en defensa dels Serveis Públics del Maresme, un espai de trobada i organització conformada per diferents sindicats, com ara la CGT, la COS o CATAC, diverses associacions de veïns, la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró – Maresme, l'Assemblea dels/les marroquins/es, la PAH, l'Assemblea Groga del Maresme o Moviment Educatiu del Maresme entre altres. La Plataforma en defensa dels Serveis Públics del Maresme va convocar manifestació per aquest dissabte i 1.500 persones hi van respondre, tot i la barroera apropiació que alguns partits polítics volgueren fer de l'acte, amb comunicats de premsa previs, mirant de confondre a la ciutadania; partits polítics que no van assistir a cap reunió per preparar la manifestació i volent fer oblidar la seva responsabilitat en la situació actual de desmantellament dels serveis públics.
En el manifest es va criticar la visió neoliberal que des de fa dècades es ve imposant de prioritzar els guanys privats, la desregularització dels mercats financers, el paper dels diversos governs que han fomentat l’especulació immobiliària, la rebaixa de la pressió fiscal sobre els guanys empresarials i financers facilitant l'evasió d'impostos i els arguments demagogs i xenòfobs de voler culpar a les persones migrades de la situació actual. La Plataforma no comparteix en absolut la recepta dels poders econòmics per al retorn d’un deute il·legítim, passi per l’empobriment del poble, amb les retallades i privatitzacions dels serveis públics que, alhora, afavoreixen els interessos privats.
A nivell d'educació es va recordar que les actuals retallades en educació són un atac a la igualtat d’oportunitats i del futur de les ciutadanes, que la LOMCE (Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa) és un atac a la democràcia, l’educació integral de les persones i a la llengua pròpia dels Països Catalans i que el decret de plantilles precaritza laboralment el nostre professorat.
Pel que fa a sanitat s'afirmà que el sistema públic d'atenció sanitària no podrà suportar ni una retallada pressupostària més i, si es produeix serà a canvi de malmetre la qualitat assistencial i amb l'acomiadament de més personal del sector. La privatització dels CAP (Centres d'atenció Primària) i hospitals és un atac a una sanitat pública i de qualitat i va en contra de la participació d’usuaries i professionals en la seva gestió. L’exclusió de les ciutadanes com les persones migrades (a més d’altres col·lectius) de la targeta sanitària, suposa l’erosió d’una sanitat públic, universal i de qualitat i constitueix un atac a un dels pilars bàsics pel desenvolupament social i equitatiu.
Juntes podem!



