Es convoca una jornada de lluita pel dijous 23 de maig.

El sindicalisme pactista (CCOO i UGT) ha convocat pel dijous 23 de maig jornada de vaga en diferents sectors que es poden quedar sense conveni a la Comunitat Autònoma de Catalunya (CAC). Des de la sectorial de la COS al Lleure educatiu i sociocultural, en tant que un sector amb conveni afectat, i malgrat dissentim i ens oposem radicalment als posicionaments i formes de les cúpules de CCOO i UGT, fem una crida a participar activament de la jornada de Lluita del 23 de maig. Si el bloqueig de les Patronals no desapareix, el proper 7 de juliol més de 300 convenis col·lectius podrien desaparèixer a Catalunya i prop d’unes 800.000 persones es veurien afectades. Als Països Catalans, entre un 50% i 70% de tots els convenis col·lectius podrien desaparèixer a finals d’any.

 

 

L’última reforma laboral del PP ha limitat el període d’ultraactvitat dels convenis a un any, és a dir, si passat aquest temps no existeix cap acord entre patronals i sindicats “majoritaris” el conveni col·lectiu perd vigència i decau. Aleshores o passem a un conveni d’àmbit superior (sempre pitjor) o directament depenem del mínim legal estipulat, l’Estatut dels treballadors. Els Convenis Col·lectius són una eina de redistribució de la riquesa i de foment de la qualitat de vida de les treballadores Si no plantem cara, el sector del Lleure Educatiu i Sociocultural passarem a treballar de 37,5 hores setmanals a 40h; desapareixeran les nostres categories laborals; rebrem el Salari Mínim Interprofessional (SMI) situat en 645€; perdrem les hores de dedicació indirecta (programació, planificació…) …

Què proposem des de la Coordinadora Obrera Sindical (COS)?

· Creiem que el procés de negociació d’un conveni l’ha de protagonitzar el conjunt dels i les treballadores i no les cúpules alliberades de CCOO i UGT.

. Apostem per una organització obrera des de la base i assembleària.

· Només un programa sense renúncies, persistent i prolongat podrà fer front als atacs de partits i patronals.

. Rebutgem el model de lluita que representen CCOO i UGT, sindicats acomodats i sovint còmplices de les retallades socials i laborals.

És per això que convoquem diferents mobilitzacions a Barcelona:

23 de maig – Jornada de Lluita – S’ha acabat el joc el lleure en combat!

9.00 h Plaça Sant Jaume
Planta’t pel lleure, Pintem els culpables

12.00 h Plaça Catalunya
Assemblea oberta de treballadores + Punt d’Informació Laboral

17.00 h Foment del Treball (Via Laietana, 32)
Concentració contra la fi dels convenis col·lectius