Avui han presentat a la premsa la moció popular per al proper ple del mes de juliol.
El manifest de suport continua rebent moltes adhesions particulars i de col·lectius.
 
La moció demana l’alliberament immediant d’Andreu, que ja porta 21 dies privat de la seua llibertat, perquè “és una mesura totalment desproporcionada”. També es demana un canvi d’actitud de la conselleria d’interior, perquè la solució als conflictes socials no potser la via rerpessiva. La moció també demana que es respecte la pressumpció d’inocència d’Andreu fins el judici, un dret que és constitucional. I en darrera instància es demana que es traslladen aquests acords a la Generalitat de Catalunya.

El grup de suport ha anunciat que ja té les 100 signatures necessàries per presentar la moció però que apurarà els terminis per aconseguir més signatures “perquè estem percebent una gran comprensió per la ciutadania ebrenca davant d’aquesta injustícia”. També han destacat la gran quantitat de signatures que estan recollint de ciutadans d’altres poblacions de les Terres de l’Ebre, i han anunciat que sortiran al carrer a demanar signatures, com el proper dissabte de matí al mercat de Tortosa.
 
La portaveu Marisa Panisello ha assegurat que “tot i ser conscients que el cas d’Andreu es troba immers en un procès judicial en el qual no es pot influir, el Grup de suport considera que el consistori pot expressar la seva  solidarita amb la família, apostant per l’alliberament d’Andreu”. També ha destacat que si ja altres municipis catalans com Molins de Rey o Sallent han aprovat mocions demanant la llibertat d’Andreu, “ens sorprendria molt no rebre aquesta mostra de solidaritat per l’ajuntament de la ciutat d’on és Andreu, la seua família i entorn social”.
 
El grup de suport ha manifestat el seu desig que  siga innecessari votar la moció al proper ple municipal perquè Andreu ja estiga en llibertat, però “nosaltres seguirem treballant fins que Andreu estiga al carrer”.
 
El grup de suport ha valorat molt positivament la gran quantitat de concentracions que es van fer el passat cap de setmana (fins a 13) en diverses `poblacions dels Països Catalans com Alacant, Castelló, Palma, Barcelona, Mataró… i han donat les gràcies a tota la gent que està solidaritzant-se amb Andreu, i especialment la gent que el passat dissabte va acudir a la manifestació de Tortosa, on més d’un mig miler de persones un dissabte de juny, van cridar una vegada més “que la presó preventiva d’Andreu és una injustícia i que els veritables culpables de la situació que estem patint, continuen al carrer tranquil·lament esperant el seu judici o bé ja indultats”.
 
 {mp3}tallmarisa01{/mp3}
 {mp3}tallmarisa02{/mp3}
 {mp3}tallmarisa03{/mp3}
 
 
Talls de veu:
1- Marisa Panisello expressa la seva esperança que Andreu ja estigui en llibertat abans de la discussió de la moció el 2 de juliol, però assegura que el Grup de suport seguirà treballant pel seu alliberament fins que es faci efectiu.
 
2- Marisa Panisello explica que, tot i que ja s’han recollit força més signatures de les necessàries per presentar la moció, se’n seguiran recollint fins que s’esgoti el termini.
 
3- Marisa Panisello assegura que -tot i ser conscients que el cas d’Andreu es troba immers en un procès judicial en el qual no es pot influir- el Grup de suport considera que el consistori pot expressar el seu suport a la família, apostant per l’alliberament d’Andreu.