Nota de premsa de la Secció Sindical d’Emergències

de la Coordinadora Obrera i Sindical – COS

Federació d’Àrea Pública

En la reunió plenària del 10 de gener el Comitè d’Empresa Territorial de Barcelona del Departament d’Interior es va adherir al manifest “Stop Bales de goma”. A proposta de la secció sindical de la Coordinadora Obrera i Sindical – COS, el Comitè d’Empresa que representa el personal laboral de la demarcació de Barcelona en aquest departament va acordar adherir-se a aquesta campanya amb el suport dels delegats de les seccions sindicals de Comissions Obreres, de CATAC-IAC, de la COS i d’un delegat d’UGT. La resta de delegats d’UGT, així com els delegats del CSIF es van oposar a aquesta adhesió.

Des de la secció sindical de la COS considerem que és molt important aquesta adhesió, ja que sorgeix de treballadors del Departament d’Interior i representa una clara mostra de solidaritat cap a les persones afectades. Volem deixar clar com a treballadors la nostra més ferma oposició a la utilització de mètodes repressius contra les protestes socials i la necessitat que el nou Conseller Ramon Espadaler emprengui accions per retirar l’ús d’aquestes armes que han tingut un balanç nefast els últims anys.

D’altra banda des de la COS portàvem altres propostes al Comitè d’Empresa que van ser derivades per la presidència al Comitè Intercentres del proper 14 de gener. També vam presentar una reprovació a la presidència del Comitè per haver signat els calendaris laborals sense sotmetre’ls a acord del plenari. La presidenta va demanar disculpes per la metodologia i es va comprometre a no repetir aquests errors.

Contacte:

Tecnics.emergencies@gmail.com

http://emergenciescos.wordpress.com/

https://sindicatcos.cat/
 

622101671

Albert C.B.

 

Adjuntem el manifest Stop Bales de goma:

 

Manifest

Som un grup de ciutadans que viuen, treballen i estudien a Catalunya.

El present manifest vol ser el primer pas d’ una campanya per demanar l’ abolició dels projectils de goma que utilitza la policia autonòmica catalana, els Mossos d’Esquadra. Hem pres aquesta decisió després d’haver estat testimonis de l’enèsima lesió permanent provocada per aquesta arma a un ciutadà innocent.

La dotació de projectils de goma dels Mossos d’ Esquadra, d’ un pes de 90gr. i capaços d’arribar a una velocitat de més de 200m/s (més de 720 km/hora) són considerats pel protocol tècnic intern com a armes “less-letal”, és a dir, “menys letals”. L’ evidència però, demostra que poden causar danys permanents als òrgans vitals, i a més són difícilment controlables.

Limitant-nos a un sol exemple i deixant de banda altres tipus de lesions, a Espanya són 23 les persones que han perdut un ull des de 1990 fins avui, a causa d’ aquests projectils. Per tant, el terme “menys letal” ha de ser definitivament considerat inadequat, perquè donat el potencial destructiu d’ aquestes armes no garanteix la seguretat dels ciutadans, sinó que provoca un risc de vida.

A la ciutat de Barcelona, l’ any passat, tres nois van perdre l’ ull a causa de l’ impacte d’una bala de goma. Un altre va estar ingressat a la UCI durant una setmana, amb un traumatisme cardiopulmonar, tement per la seva vida. El juliol d’ aquest any un altre noi ha perdut l’ ull dret mentre era entre les taules d’ un bar, juntament amb moltes altres persones innocents. A aquests casos s’ hi afegeixen molts altres de diverses gravetats.

Barcelona, ciutat que té com a valors fonamentals la inclusió, la tolerància i la participació, demana un canvi: abans que aquesta arma faci danys encara més greus, diem prou amb els projectils de goma i en demanem la seva abolició, com ja ha succeït a molts altres països.

Demanem a totes les democràtiques i democràtics de Catalunya d’activar-se per demanar la prohibició de les bales de goma i d’unir-se a la nostra campanya d’informació i mobilització per dir NO a les bales de goma i NO a la repressió de la democràcia, per tal que no hi hagi més ulls cegats per la violència.

 

STOP a les bales de goma usades per part de la policia!

Pel dret a manifestar la pròpia llibertat en democràcia.

Per la seguretat dels ciutadans.

 

http://stopbalesdegoma.org/