Comunicat de les treballadores d'Atos, proveïdora de serveis informàtics del Comitè Olímpic Internacional.

El pròxim 5 d'agost comencen els 31ns Jocs Olímpics a Rio de Janeiro (Brasil), l'esdeveniment esportiu seguit per més persones del món. Perquè això sigui possible, moltes persones fa anys que treballen per a la seva preparació. Una de les feines destacables és el software informàtic, realitzat per la multinacional Atos a Barcelona.

 

Hem conegut les condicions laborals precàries amb les quals els informàtics hauran de donar suport durant els JJOO i que han provocat un conflicte laboral segons ens informen la Secció Sindical de COS: Serveis de 24×7 durant més de 2,5 mesos sense respectar els descansos mínims que marca la llei i sense saber com es recompensaran els esforços, ni nocturnitat ni desplaçament horari ni caps de setmana…

Ara per ara, les treballadores i treballadors de ATOS Barcelona, ​​reunits en assemblea van decidir no donar suport informàtic als propers jocs de Rio 2016, fins que les condicions de les compensacions siguin clares. Amb aquesta mesura volem denunciar l'escandalós tracte amb el qual Recursos Humans acostuma a tractar els treballadors de ATOS en altres departaments i que ara ha començat a patir aquest departament.

Per a més escàndol, això succeeix en un servei pel COI, una organització de dret privat que té la seu a la ciutat suïssa de Lausana, d'acord als seus propis comptes, el proper cicle olímpic generarà uns 8.000 milions de beneficis. No està malament per a una organització sense ànim de lucre fundada per un grup d'aristòcrates d'una dotzena de països fa una mica més d'un segle.

A més el servei el dóna Atos, multinacional informàtica que ha tancat el 2015 amb un volum de negoci d'11,2 bilions d'euros i ha guanyat uns beneficis nets de 450 milions d'euros segons publica a la seva pròpia web.

És necessari que hagin d'haver-hi persones sense vida per generar aquests beneficis? És necessari que el món hagi de tenir un esdeveniment gràcies al sacrifici no compensat d'unes persones?

@cos_atos