Cridem a mobilitzar-se i a unir-se a la manifestació del pròxim dissabte a Castelló de la Plana.

Coincidint amb els actes de celebració del 81é aniversari de la presentació de les Normes de Castelló, des de la COS (Coordinadora Obrera Sindical), sindicat per l'alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans, llencem una crida pública convocant a la participació activa en la manifestació reivindicativa d'aquest dissabte 21 de desembre a les 18.00 h, a la Plaça de la Independència, a Castelló de la Plana.

 

En un moment com l'actual, on es combinen clarament la convocatòria de referèndum a la Comunitat Autònoma de Catalunya i el procés de recentralització de l'Estat espanyol, amb el més que possible desmantellament de les diferents autonomies (la del País Valencià entre les primeres), una vegada destruïts gran part dels nostres municipis ("gràcies" a la contrareforma de les administracions locals), on la marxa privatitzadora de l'educació pública és més que evident, on els atacs a la nostra llengua són cada vegada més descarats, on es destrueixen contínuament desenes de milers de llocs de treball… ara més que mai, hem de plantar cara, per defensar tot el que és nostre, i avançar molt, molt més enllà.

Hem de lluitar per defensar els nostres treballs, la nostra dignitat, la nostra llengua i les nostres llibertats. Hem d'avançar per la independència total. La independència per canviar-ho TOT.

MANIFESTACIÓ A CASTELLÓ DE LA PLANA 21 DE DESEMBRE 18h PLAÇA DE LA INDEPENDÈNCIA

Enguany es commemora el 81è aniversari de les Normes de Castelló.

La plataforma Castelló per la Llengua organitza diversos actes en record seu.

La plataforma d'Enllaçats per la Llengua dóna tot el suport a totes aquestes accions que culminen en una gran manifestació en suport de l'escola pública i en valencià, i la fem extensiva a la defensa de la unitat de la llengua catalana.

“La llengua-diu el nostre humanista Lluís Vives- és un dels principals fonaments de tota societat humana. Conservar una llengua, doncs, es mantindre, afermar en la realitat, l'existència d'una nació”. Carles Salvador

“El dilema no ha estat en la nostra Renaixença fabrisme o antifabrisme, sinó fabrisme o caos” Manuel Sanchis-Guarner

“També al País Valencià ha guanyat Pompeu Fabra la seva batalla” Joan Fuster

Diuen que cada llengua és una manera diferent de veure el món, per tant, fent cas d'aquesta expressió, el 2013 més de 10 milions de persones, més de deu milions de catalanoparlants compartim, des de la nostra diversitat, una determinada visió de la globalitat. Més aviat hauríem de compartir-la, ja que circumstàncies polítiques adverses impedeixen la lliure circulació cultural, si més no, entre totes les diferents parts del territori.

La llengua i cultura catalanes passen per ser l'anormalitat més gran de l'occident europeu, els diferents estats i regions en què es divideix el territori catalanòfon incompleixen de mode flagrant la “Carta europea de les llengües minoritàries” i els diferents estatus jurídics que atorguen al català són del tot insuficients per a la seva plena normalització. Això quan els governs dels estats (teòricament garants de la protecció de les “seves” llengües) no s'enfronten directament a l'ús de la llengua catalana, com és el cas del govern de l'estat espanyol, que està cometent un intent de genocidi cultural contra els Països Catalans, especialment acusat els darrers temps a tots els territoris que en depenen d'ell (LOMCE,“LAPAO” a la Franja, el TIL a les Illes, tancament de RTVV al País Valencià, sentències contra la immersió lingüística del TC a Catalunya, etcètera). A aquesta situació cal sumar la preocupant situació del català també a la Catalunya Nord, l'Alguer i, fins i tot, al Principat d'Andorra.

Avui dia, davant els constants atacs que rep la llengua catalana, reivindiquem més que mai els llaços d'unió entre les diverses parts de les zones on es parla. Avui més que mai recordem “les Normes de Castelló”, fita ineludible de la nostra història que ajudà a assentar les bases de la gramàtica normalitzada al País Valencià, i que tant ajudaren (i ajuden) per a tendir ponts de respecte i entesa entre els què compartim una llengua comuna.

Reivindiquem una escola en valencià, pública i de qualitat que actuï com a eina de cohesió social i inclusiva, així fem nostre el lema dels nostres companys dels sindicats d'ensenyament: “La nostra escola, la nostra llengua”.

Així mateix reclamem uns mitjans de comunicació públics que potenciïn la vertebració del país i que es coordini recíprocament amb els seus homòlegs per mor de crear l'espai de comunicació en català.

Per tot això i per moltes més coses cridem a la mobilització popular i a l'assistència a la manifestació el pròxim dia 21 de desembre a les 18h a la Plaça de la Independència de Castelló de la Plana. Us convidem a donar suport a aquesta crida com a particulars o com a entitats i a fer-ne difusió a les xarxes socials (amb les etiquetes #Crida21D i #81anysNormes).

Perquè encara no-res és perdut, perquè, malgrat la greu situació, com deia Estellés: “Hi haurà un dia que no podrem més i llavors ho podrem tot”.

Plataforma Enllaçats per la Llengua