Crònica dels actes organitzats per l’assemblea de la COS de l’Horta amb motiu del dia internacional de la classe treballadora.

Un any més l’assemblea de la COS a l’Horta, encaràvem una nova convocatòria de dia internacional de la classe treballadora, amb ambició i amb ganes de marcar noves pautes a la ciutat de València.

Així, enguany començàrem les preparacions del 1r de maig amb una xerrada i sopar solidari i agermanat, el 30 d’abril, amb el company Pantxo, brigadista forestal d’emergències, acomiadat de forma disciplinària per l’empresa TRAGSA (subcontractista de la Conselleria de Governació), per destacar-se públicament en l’aclariment dels esdeveniments de l’incendi de l’agost de 2012 a la Torre de les Maçanes, a l’Alacantí, que va acabar amb dos companys morts i altres dos molt greument ferits per la negligència i incompetència d’un dels responsables. Després de la xerrada del company, debatérem conjuntament possibles mesures i accions per ajudar a reforçar la campanya per la seua readmissió i per l’aclariment dels fets, que estan portant a terme una bona colla dels seus companys de les brigades.

 photo horta01_zps9ziheagw.png

L'endemà, 1r de maig, la COS vam tornar a eixir pels carrers de València. I enguany, i per primera vegada en anys, les Marxes per la Dignitat han aconseguit aglutinar tot un seguit d’organitzacions sindicals, partits polítics, etc., en un bloc alternatiu pel treball, més nombrós que el bloc oficialista de CCOO i UGT.

Començarem eixint des del barri de l’Olivereta per primera vegada, i ens unírem amb la resta de companys i companyes a la Plaça de Sant Agustí per organitzar un bloc nombrós i combatiu, amb el suport de companys i companyes d’Arran, d’Endavant-OSAN i del PSAN, així com per companys i companyes del SEPC, del CSB Terra, del Casal Obrer i Popular – Francesc Santacatalina, de Ca Bassot, de l’Assemblea de Veïns de Benimaclet o de les candidatures municipalistes de Montcada i Burjassot, així com de la Plataforma d’Aturats de Montcada, de l’Assemblea de Joves de Patraix, i de col·lectius llibertaris de la ciutat.

 photo horta02_zpscguodbj3.png

Així, després de començar amb una traca, durant tot el recorregut de la convocatòria el bloc de la COS va transcórrer amb un nivell important i constant, cridant a favor de l’autogestió i la justícia obrera, contra els acomiadaments i l’atur, i contra l’explotació de les empreses de treball temporal; o d’altres proclames a favor de la independència total i per la igualtat per totes les persones treballadores, independentment del seu origen.

Igualment ha estat molt destacable el fet de fer present al llarg de tota la manifestació la campanya per la readmissió del company Pantxo, així com el suport i solidaritat amb la Vaga de Telefònica, o per l’absolució i amnistia per totes les companyes i companys represaliats a les darreres vagues.

 photo horta04_zpshy8jwwec.png
Defensem la sobirania. Recuperem les nostres vides. Rebaixem la jornada laboral sense baixada salarial. Ni un pas enrere. Som classe treballadora. Només organitzats, lluitant, juntes, ho podrem tot. Visca la lluita de la classe obrera!