Esquerra Independentista del Barcelonès – EIB: Per una Barcelona popular i independentista.


10 de Setembre de 2010 – Barcelona

20.00 h – Marxa de Torxes a la Rambla Canaletes.

21.00 h – Acte Polític, Actuació Musical i Pica-Pica al Fossar de les Moreres.

 


Avui més que mai la lluita per la independència nacional significa, la lluita per l’emancipació social, per la defensa dels drets socials i per la construcció d’una societat igualitària.


És per aquest motiu, que enguany l’Esquerra Independentista del Barcelonès formada per la CAJEI, la COS, la CUP, Endavant-OSAN, Maulets, el SEPC i diversos Casals Independentistes, convoca la 1a Marxa de Torxes per una Barcelona popular i independentista. En primer lloc, hem de sortir al carrer per mostrar que la nostra reivindicació nacional, la lluita per la independència dels Països Catalans, va lligada a la mobilització popular, a l’organització dels treballadors i treballadores i a la confrontació amb l’Estat. En segon lloc, per fer sentir que la nostra lluita beu de la Barcelona popular, revolucionària i resistent que els homes i dones de la nostra ciutat hem construït durant els darrers dos segles i que encara continua la seva lluita quotidiana contra les agressions i abusos del poder.


Amb aquesta marxa de torxes posarem al centre de la nostra diada nacional l’esperit de la primera vaga general dels obrers barcelonins, la revolta antimilitarista i anticlerical de 1909, la insurrecció d’octubre de 1934, la vaga de tramvies de 1951 i un llarg etcètera d’experiències de la nostra tradició revolucionària passant pels escenaris històrics més significatius de les nostres lluites emancipadores. Contra les retallades socials i nacionals, la història revolucionària, popular i independentista de la nostra ciutatens ha de servir per continuar tenint ben clar que la lluita és l’únic camí.

Esquerra Independentista del Barcelonès.