Dues concentracions simultànies a València i Cabrils denuncien l’assetjament laboral i la repressió als representants sindicals a Testo

Les dues accions es van dur a terme a les delegacions que Testo té als Països Catalans com a resposta per la intensificació de l’assetjament laboral al nostre company i les pressions sobre els treballadors i delegats d’empresa.

El passat dijous 26 de juny es van organitzar dues concentracions simultànies a delegacions que l’empresa alemanya d’instruments de mesura Testo té a Cabrils (el Maresme) i València (l’Horta) per denunciar l’assetjament laboral al nostre company Adil Marouan. La gerència de Testo Industrial Services España pretén fer fora el delegat d’empresa d'acord amb expedients disciplinaris falsos per forçar un acomiadament disciplinari tal com ja vam denunciar en un comunicat el passat 1 de juny.

La situació d l'Adil s’ha agreujat, perquè se li ha estat comunicat el tercer expedient disciplinari, la qual cosa confirma la intenció de fer fora el nostre company. El nostre company es troba suspès de sou i feina de nou, i ho serà per tercer cop. Probablement li comunicaran l'acomiadament ben aviat.

L'empresa ha intensificat la pressió sobre les treballadores i els representants sindicals. Ha fet córrer una carta on demana els treballadors que signin per fer fora l'Adil com a delegat d'empresa. Hem de recordar que la gerència va promoure una llista titella en les eleccions a delegats sota les sigles de la UGT. D'aquesta manera pretenen imposar els seus delegats, a cop d'expedient i acomiadaments. A més, TESTO ha comunicat als delegats la intenció de demandar la COS per la campanya de denúncia #TestoAssetja engegada l'1 de juny.

La mateixa nit l’Assemblea Territorial del Maresme de la COS vam iniciar la campanya de solidaritat amb una parada de menjar a les Festes Alternatives de El Masnou. Durant l’estiu serem presents a les festes populars d’arreu de la comarca per difondre el cas de l’Adil i recaptar fons per les despeses judicials. També l’Assemblea Territorial del Maresme de la COS agraeix als companys de Bramul i Arran que van col·laborar en la concentració de Cabrils.

La concentració a València, malgrat la presència policial, que en alguns moments va presentar actitud provocativa (fotografiant els i les concentrades), i malgrat l'actitud de l'empresa que va amenaçar de cridar a la policia, la concentració va transcórrer de forma pacífica i sense cap incident.

Es va repartir el comunicat informatiu a les treballadores que passaven per allà, i a la mateixa empresa, així com en vàries de les escales de veïns del voltant de l'empresa, per tal d'informar sobre aquest cas d'assetjament i repressió sindical, i per mostrar que davant la repressió, hem d'estar-hi a fons amb la defensa dels companys i companyes, fent ben visible que si ens toquen a un, ens toquen a tots. Cal remarcar la bona acollida i mostres de solidaritat rebudes per molts treballadors i treballadores que passaren per allà i s'informaren.