Campanya pel dret a manifestar-nos

Des de la COS donem suport i ens adherim a la Campanya engegada per les companyes de Salt i Girona.

Us animem a fer les vostres adhesions al web de la campanya:

http://peldretamanifestarnos.org/

 

El dia 27 d’agost d’enguany una manifestació amb el lema: “Aturem el feixisme. Salt diu no  al racisme“, va recórrer els carrers de Salt i Girona. Va ser una manifestació festiva i combativa que donava resposta a l’intent de Josep Anglada d’escampar odi racista, amb el
missatge que no ens deixarem dividir pel nostre origen, els papers ni el color de pell.

Segons la premsa, la regidora de la PxC a Salt va denunciar als mossos d’esquadra la nostra manifestació. Dies després els mossos van obrir un expedient contra dues persones -conegudes activistes dels moviments socials- com a suposades organitzadores de la manifestació i ens amenacen amb multes de fins a 30.000 euros perquè la convocatòria no havia estat formalment comunicada al Departament d’Interior.

Davant d’això volem reafirmar-nos en un dret tan bàsic com és el de manifestar-nos amb llibertat. I encara més en el cas de la mani de Salt, en què vam fer visible un Salt que treballa per la convivència i combat els que escampen l’odi i la divisió.

També volem deixar clar que la manifestació de Salt provenia d’una convocatòria col·lectiva i que, per tant, no es pot atribuir a dues persones ser-ne les organitzadores. Denunciem que els mossos d’esquadra han pres dues companyes com a caps de turc sense ni tan sols identificar-les, perquè, una
vegada més han utilitzant els seus fitxers polítics amb què persegueixen les activistes de les organitzacions i els moviments socials.

Denunciem també que això forma part d’una una estratègia de repressió policial sistemàtica per coaccionar-nos utilitzant l’estratègia de la por. Però no se’n sortiran: ni les seves multes ni les seves porres ens impediran manifestar-nos.

Per tot això engeguem una campanya per exigir el nostre dret a manifestar-nos i que es retiri l’expedient sancionador contra les nostres companyes.