Nou miner mort en “accident de treball” a la mina de Vilafruns (entre Sallent i Balsareny).

Precarització, subcontractacions i manca d’inversió de les empreses. Total manca de pla industrial per part de les administracions públiques. Escassa presència de la Inspecció de Treball acaben provocant la mort dels nostres companys i companyes.

Avui al matí, dijous 25 de juny, s’ha produït un nou accident laboral mortal a la mina d’ICLIberpotash, el segon en tres setmanes. El passat 7 de maig també hi hagué un altre accident molt greu. L’anterior accident mortal es remunta al 2015. Tots quatre accidents molt greus o mortals han afectat companys de l’empresa subcontractada per ICL, Montajes Rus.

Cal tindre molt clar que, mentre l’empresa manté totes les inversions de futur en la mina de Súria, a la de Vilafruns, ja en procés de desmantellament, no hi ha cap inversió real… portant a la progressiva i accelerat deteriorament de les instal·lacions, la qual cosa està portant a la situació actual. En menys de dos mesos, un accident molt greu i altres dos que han provocat la mort a dos companys.

En aquesta situació, ni les administracions públiques ni, en el seu nom, la Inspecció de Treball ha pogut fer res? Igual que està passant amb la Nissan, amb la Ford, amb Mercadona, per exemple, podrà més la patronal que les suposades administracions “democràtiques”? A qui “serveixen” les administracions quan no són capaces en cap moment ni fer complir la seva pròpia legislació (la Llei 31/1995 de Prevenció de Riscos Laborals, continua sense ser plenament desenvolupa ni complida 25 anys després d’haver estat aprovada!!)?… és més que evident que no a la classe treballadora.

Des de la COS, davant aquesta sagnia descarada, denunciem públicament aquest nou atemptat contra la vida de persones de classe treballadora i, per això, fem una crida a participar-hi activament i a donar tot el suport possible a la vaga del 30 de juny.

Mort al treball, terrorisme patronal!
Avui, com cada dia, si ens toquen a un, ens toquen a totes!!