Dos militants de l'Esquerra Independentista han estat citats avui de matí a declarar a l'Audiència Nacional.

Les dues persones estan sent investigades per la crema de fotografies del rei durant el concert amb motiu de la Diada de Mallorca.

Des de l'Esquerra Independentista desobeïm la citació d'un tribunal sense legitimitat als Països Catalans, que actua contra la llibertat d'expressió amb l'objectiu de mantenir una monarquia hereva del franquisme.

Dos militants d'Arran de Mallorca han estat citats avui de matí a declarar a l'Audiència Nacional a través de videoconferència des dels jutjats de Palma. Les dues joves independentistes estan sent investigades per la crema de fotografies del rei durant el concert realitzat amb motiu de la Diada de Mallorca, el passat 30 de desembre a Palma.

La crema de fotografies del monarca espanyol s'emmarcava en la campanya "Ni rei, ni por. Desobeïm". Aquesta campanya va començar arran de les citacions i posteriors detencions de 5 independentistes de Catalunya, acusades de cremar fotografies del rei durant la diada de l'11 de setembre a Barcelona.

L'Audiència Nacional pretén processar els dos membres de l'Esquerra Independentista de Mallorca per cremar les fotografies d'un monarca que és el símbol principal de la imposició antidemocràtica espanyola. La nostra resposta és clara: no hi anirem, no obeïm i no tenim por. Prenem, de nou, la decisió de practicar la desobediència des de la convicció que l'Audiència Nacional és un tribunal sense legitimitat als Països Catalans. Aquesta, és un instrument d'opressió i dominació de l'Estat Espanyol envers els Països Catalans i els altres pobles de l'Estat, entre d'altres, atemptant contra la nostra llibertat d'expressió. I no, no l'obeirem.

Som conscients que aquesta acció desobedient pot comportar la detenció dels dos companys citats a declarar. Malgrat tot, ens mantindrem fermes en la desobediència als tribunals i símbols d'un Estat Espanyol que s'ha demostrat un projecte fallit per al poble mallorquí. Davant del projecte esgotat de l'Espanya de les elits, avancem cap a un projecte popular de construcció dels Països Catalans.

Ni rei ni por! Desobeïm!
Palma, 24 de març de 2017

Esquerra independentista dels Països Catalans:

CUP | Arran | SEPC | COS | Alerta Solidària | Endavant OSAN