Els treballadors i treballadores del Domino‘s Pizza de Vilanova i la Geltrú (el Garraf) volem denunciar que, després d’un brot de la Covid-19 al centre, l’empresa no es fa càrrec de la plantilla que ha estat en contacte directe amb la persona contagiada sinó que –a més– obliga a continuar amb les jornades de treball habituals, sense organitzar la preceptiva quarantena ni proves PCR.

Denunciem també, que el grup empresarial AlseaZena no compleix amb les mesures de seguretat i de prevenció de riscos laborals, a més de no facilitar baixes per contacte directe amb la Covid-19 als treballadors. Arriscant, d’aquesta forma, la salut dels mateixos treballadors, les seves famílies i els seus clients.

Alguns d’aquests treballadors, que han tingut contacte directe amb el virus, segueixen treballant actualment sota les contínues pressions, amenaces i coaccions del gerent de zona. A més han vist augmentades considerablement les seves jornades a causa de la manca de personal, amb jornades que –en alguns casos– han arribat a les 12 hores diàries. Això fa palès que l’empresa no ha tingut mai la voluntat de garantir la seguretat del personal i que no està disposada a fer la perceptiva quarantena de la plantilla per un brot de la Covid-19.

Exigim que l’empresa ens proveeixi de material de protecció adequat davant la Covid-19, així com mascaretes KN95 (recomanades pels experts en salut), metacrilats-separadors per a la zona l’atenció al client i que l’empresa compleixi els protocols de prevenció de riscos laborals.

Amb la salut dels i les treballadores no s’hi juga!

Per últim, volem fer una crida a la solidaritat i el suport mutu de totes les treballadores del grup AlseaZena, que es poden unir a la denúncia difonent aquest comunicat i exigint que es compleixin els protocols, així com l’exigència de material adient per protegir la nostra salut. Aquesta demanda és aplicable tant pel nostre centre com per a qualsevol altra del grup.

A les treballadores d’altres empreses, les animem a denunciar totes les irregularitats que es produeixin en els seus centres, així com les vulneracions dels protocols en matèria de prevenció de riscos laborals o qualsevol tema relacionat amb drets laborals.

Davant les amenaces de la patronal i les contínues vulneracions ens hi trobaran de cara! Defensem juntes els nostres drets, afilia’t!