MANIFEST ESQUERRA INDEPENDENTISTA DE MALLORCA (EIM)

 

Un any més arriba la Diada de Mallorca i amb ella la cloenda de l’any. L’any 2011 no ha estat un any tranquil ni a la nostra illa ni a la resta dels Països Catalans. aquest ha estat un any farcit de canvis, de noves i velles lluites i, sobretot, ha estat l’any en què ha esclatat una considerable repressió contra l’Esquerra Independentista de Mallorca en particular i contra els moviments populars en general.

Enguany hem vist com 11 persones, entre elles 9 militants de Maulets, han estat jutjades per combatre la corrupció i l’espanyolisme. També hem vist la condemna a un membre del SEPC detingut durant la vaga general del 2009, i com dos membres de Maulets han hagut de pagar les multes de la manifestació antimonàrquica de l’any 2008. Cal destacar, així mateix, que el portaveu d’aquesta organització juvenil, Marc Garcia, denuncià públicament seguiments per part de la policia espanyola; aquest fet és una mostra més de la persecució que pateix Maulets per part dels cossos repressius espanyols. 7 persones del 15M han estat detingudes per diverses accions i manifestacions. La repressió també ha arribat a les festes populars de El Cosso a Felanitx, un exemple de festes combatives i arrelades, a les que el PP vol posar fi. Tampoc no podem oblidar la criminalització mediàtica patida per la població de Sineu quan va plantar cara al desembarcament espanyolista que es va produir al seu poble.

 

Això només és una petita mostra, la llisa és molt llarga. Amb tot, volem destacar el cas de les 4 persones imputades pels incidents del passat 31D, dos d’elles militants d’Endavant (OSAN). A dia d’avui la fiscalia espanyola demana 9 anys de presó i més de 13mil euros en multes. Des de l’EIM volem enviar tot el nostre suport a aquestes companyes i recordar a la policia espanyola que si ens toquen a una, ens toquen a totes.

L’augment repressiu mostra que les lluites populars no deixen de créixer, i entre elles l’EI, que a poc a poc va avançant als pobles i barris, aplicant el programa d’Unitat Popular que tan bons resultats està donant a altres parts del nostre país.

També enguany el PP més feixista des de la mort del dictador Franco ha arribat al poder a les Illes, i pretén aplicar tota una sèrie de mesures neoliberals i espanyolistes contra els drets socials i nacionals dels mallorquins. Atacs al català i a la simbologia de la nostra illa, on volen imposar una simbologia espanyola. Retallades a la premsa en la nostra llengua, als serveis socials, als casals de barri, tancament de Radio-Televisió de Mallorca i un llarg etcètera que es veurà incrementat amb l’arribada de Rajoy al govern espanyol. Tant la nostra illa com l’estat que ens oprimeix estan governats per la dreta feixista, i cal que tenir clar que la millor forma d’oposar-s’hi és amb la construcció d’uns moviments d’oposició al capitalisme i l’espanyolisme; en una paraula, treballant la Unitat Popular.

Però davant aquests atacs, l’any 2011 ha estat un any ple de lluites que han mobilitzat a una part significativa de la població mallorquina. Des de l’EI volem enviar tot el nostre suport a les companyes del Col·lectiu Albaïna de Sóller, que en només uns mesos s’han convertit en tot un referent popular i combatiu al seu poble. Així mateix, ens omple d’orgull que un col·lectiu local com Pinyol Vermell hagi decidit unir-se als actes de l’EIM per aquesta Diada. Altres col·lectius al Pla, a Manacor o a Felanitx segueixen estenent la taca de lluita a la nostra geografia.A més a més, actes com la Marxa Jove pel Territori, que va unir organitzacions i col·lectius molt diversos per una lluita història a Mallorca, ens mostren el camí a seguir. Cal destacar també l’eclosió del Moviment 15M, i sobretot aquells col·lectius que han nascut de l’esclat de lluites que va suposar aquest moviment: Sa Foneta, la Universitat Lliures i assemblees populars que s’han combinat a les lluites que ja existien a Mallorca.

Davant aquesta panorama, l’EI hem intentat aportar la nostra capacitat militant, participant de tots els moviments on teníem capacitat per a fer-ho, i potenciant les nostres organitzacions i espais. A més, volem celebrar la plena consolidació del Casa Popular Voltor Negre, i enviar una salutació a les companyes que han impulsat el Casal Popular Aurora Picornell. No podem oblidar la bona feina feta des de l’Ateneu Popular de Palma, un projecte que cada dia suma més col·lectius amb ganes de construir espais propis i antagònics.

Tal com la repressió i els atacs socials i nacionals que patim, aquestes lluites també són moltes i ens impossible anomenar-les totes. Allò que es de l’EI tenim clar és que només la lluita antagònica ens ajudarà a avançar cap als nostres objectius, ja que els partits polítics, o bé actuen contra els interessos del nostre poble, o bé estan desacreditats davant la majoria de la societat, que els veu com eines caduques.

És per això que des de l’EIM volem que l’any 2012 arribi amb més lluites, mobilitzacions i col·lectius que mai. Per la nostra banda, continuarem fent feina com els darrers anys: seguirem creixent com a moviment desenvolupant estructures pròpies i, en la mesura de les nostres possibilitats, desplegant el programa polític en el què creiem fermament: la Unitat Popular.

Construïm la Unitat Popular: Independència i Socialisme a Mallorca i a tots els Països Catalans.

Esquerra Independentista de Mallorca (EIM)
Desembre de 2011


Descarregar manifest en .PDF