Han passat més de 9 anys d’aquells fets del 25 d’abril del 2010, quan PxC va celebrar la seva diada a Vilafranca del Penedès. Davant d’això, diversos col·lectius i entitats de la vila, vam decidir convocar una marxa pels carrers, sota el lema ”Racisme, ni a Vilafranca ni enlloc”. La manifestació va arribar fins on PxC feia l’acte, i allà es van viure moments de tensió entre els manifestants i els antiavalots dels Mossos, que en tot moment protegien als feixistes, utilitzant esprais lacrimògens i clavant cops de porra. Davant d’aquesta situació, es va decidir llegir el manifest i desconvocar la marxa.

La cosa, però, no va acabar aquí. Moments més tard, dos dels manifestants van ser detinguts pels Mossos, passant a disposició judicial dos dies més tard. Se’ls atribuïren atemptat a l’autoritat, desordres públics, danys i lesions. Després d’haver declarat, se’ls va deixar en llibertat. Uns dies més tard, set persones més també vam ser imputades sota les mateixes infraccions penals. Ens demanen 2 anys i 9 mesos a cadascuna.

Dos anys després, vam ser cridats a declarar als Jutjats de Vilafranca, després d’haver suspès altres citacions. Temps més tard, també se’ns van aplicar les sancions econòmiques. Quan al 2017 semblava que el cas havia prescrit, l’advocat de la Generalitat va presentar un recurs, tornant a remoure-ho tot altra vegada. Aquest cop, però, si que les encausades vam ser citades al Jutjat Penal núm.1 de Vilanova, el 24 de maig, per la vista de conformitat, a la qual no vam arribar a cap acord.

Per això, el 6 juny de 2019 a les 9.30 h,
anem a judici.

Concentració de suport a les 9h

Racisme, ni al Penedès ni enlloc!
Contra la repressió, SOLIDARITAT!