Des de la Coordinadora Obrera Sindical lamentem profundament el tràgic balanç de dos persones mortes i 19 ferides per l’explosió a la indústria de productes químics Proquibasa, ubicada al polígon Montsolís de la Verneda de Barcelona del passat 10 de març a la tarda. Les xifres parlen de precarietat i inversions insuficients en la protecció de la seguretat i salut de les treballadores.

Com ja venim assenyalant des de la COS, darrera d’aquest casos hi ha un drama personal i familiar, però no és un cas aïllat, les xifres d’accidents laborals a la indústria química dels darrers mesos parlen d’un problema de primer ordre social i laboral.

Per la defensa de les nostres vides i la seguretat en els nostres llocs de treball denunciem enèrgicament la falta d’inversions en prevenció de riscos laborals i la inacció per part de la patronal i l’administració. L’augment de la sinistralitat a la indústria química no és fortuïta, és conseqüència del desequilibri entre l’enriquiment de l’empresari i les inversions en prevenció de riscos i és per això que cada accident laboral com el del passat 10 de març a Proquibasa el considerem terrorisme patronal.

Les Químiques de la Coordinadora Obrera Sindical.