Davant les informacions revelades per diferents mitjans de comunicació aquests últims dies, segons els quals el President del Parlament de Catalunya Roger Torrent, l’exdiputada de la Candidatura d’Unitat Popular Anna Gabriel i diferents representants de l’independentisme foren objecte d’espionatge, els sindicats signants denunciem els fets, i exigim el seu esclariment amb la màxima celeritat possible.

El programa espia Pegasus, és un programa al qual només poden tenir accés els governs i les diferents forces i cossos de seguretat per a “suposadament” perseguir greus delictes. Mitjançant aquest programa, es poden intervenir comunicacions i monitorar les converses que puga estar tenint la persona que està sent objecte de l’espionatge. Ens sembla inacceptable, que un suposat estat de dret faça ús del programa amb la finalitat d’espiar a la dissidència política.

Desgraciadament no és la primera vegada que les clavegueres de l’estat actuen contra la dissidència política amb eines profundament antidemocràtiques que vulneren els drets més elementals. A la memòria ens vénen les escoltes patides en el seu dia pel sindicat LAB, entre d’altres.

Als sindicats signants ens preocupa, en gran manera, que un estat suposadament democràtic use l’espionatge polític i les escoltes amb l’únic objectiu de controlar a l’adversari o adversària política. Aquestes pràctiques no tenen cabuda en la mena de societat que aspirem a construir.

Així mateix exigim al govern que prenga les mesures corresponents per a esclarir el succeït, que es depuren totes les responsabilitats i que garantisca que ningú serà objecte de persecució ni espionatge pel seu treball polític, social o sindical.

Els sindicats signants continuarem treballant i lluitant perquè tots els drets de totes les persones siguen una realitat i no una frase bonica sense cap contingut.

Confederación Intersindical GalegaCIG; Galiza.
Confederación Intersindical; Estat espanyol.
Coordinadora Obrera Sindical – COS; Països Catalans.
Corriente Sindical de Izquierda – CSI; Asturies.
Colectivo Unitario de Trabajadores – CUT; Aragón.
Central Unitaria de Traballadoras – CUT; Galiza.
Ezker Sindikalaren KonbergentziaESK; Euskal Herria.
Intersindical Alternativa de Catalunya – IAC; Catalunya.
Intersindical Canaria; Archipiélago Canario.
Intersindical – CSC; Catalunya.
Intersindical Valenciana; País Valencià.
Langile Abertzaleen BatzordeakLAB; Euskal Herria.
Sindicato Andaluz de TrabajadoresSAT; Andalucia.
Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament de les Illes – STEi; Illes.
Euskadiko Irakaskuntzako Langileen SindikatuaSTEEEILAS; Euskal Herria.