Alerta Solidària i la COS fem una crida a la solidaritat activa amb els companys acomiadats

Si a començaments de desembre informàvem de la interposició d’una denúncia per injúries contra el portaveu de la secció sindical de la COS a l’empresa Deamed de Constantí (el Tarragonès), l’empresari ha decidit ampliar aquesta denúncia contra els tres treballadors de l’empresa que van ser acomiadats, just en constituir-se com a secció sindical a l’empresa.

Aquest acarnissament judicial contra els tres treballadors acomiadats només s’entén com una estratègia desesperada per part de l’empresari, per tal d’acovardir als tres companys acomiadats. Tanmateix, aquests segueixen ferms i no han signat l’acord amb l’empresari en el corresponent acte de mediació pels seus respectius acomiadaments.

Així doncs, caldrà esperar la citació judicial per tal que els tres treballadors no sols es defensin de la denúncia presentada per l’empresari, sinó que puguin denunciar en instàncies judicials totes les irregularitats que patien a l’empresa on treballaven i la repressió sindical del que foren víctimes per part d’aquest.

No només ens trobem davant d’una intolerable mostra de despotisme, sinó d’un gravíssim i nou intent de coartar els drets fonamentals als treballadors; ara no tan sols el de llibertat sindical, sinó també el de llibertat d’expressió.

Davant d’aquests fets Alerta Solidària i la COS (Coordinadora Obrera Sindical) volen renovar i ratificar el seu suport als companys acomiadats i represaliats. Ambdues organitzacions faran tot allò que estigui al seu abast per denunciar aquest nou abús empresarial, enfortir la solidaritat, i engegar tots els mecanismes legals i polítics per fer front a aquest despropòsit. Alerta Solidària i la COS fan una crida a la solidaritat activa envers el Robert, el Víctor i l’Hèctor, acomiadats i represaliats per haver-se atrevit a organitzar-se i lluitar. Allà on hi ha lluita hi ha repressió. Allà on hi ha repressió hi ha solidaritat.

COS El Camp @COS_elCamp