La COS fa una crida a participar de les mobilitzacions pel tancament dels CIEs a València i a Barcelona.

Des de la COS us fem arribar el Manifest Unitari posat en marxa per les companyes i companys de la Campanya pel Tancament dels Centres d’Internament d’Estrangers – CIE:

 

EL 15D RODEGEM EL CIE

Ni CIE ni CECE. Canviar-li el nom perquè tot segueixi igual?

El 6 de gener de 2012, Idrissa Diallo va morir en circumstàncies no resoltes al CIE de Zona Franca. Pocs dies abans, el 19 de desembre de 2011 Samba M. havia mort al CIE d'Aluche a Madrid per una meningitis, després d'haver demanat assistència mèdica una desena de vegades i de no rebre l'atenció adequada. Aquestes morts van suposar que la realitat dels CIEs sortís a la llum i arribés a milers de persones que ni tan sols coneixien l'existència dels anomenats Guantànamos espanyols.

Arran d'aquestes morts, centenars d'organitzacions i persones vam sortir a totes les ciutats de l'Estat per exigir el seu tancament. Amb l'autoorganització i la mobilització ciutadana es va trencar el silenci mediàtic que els envoltava, omplint les xarxes socials, els carrers i els mitjans de comunicació de raons pel tancament dels CIE's i obligant al govern a un compromís d'acabar amb l'opacitat d'aquests centres.

 

Avui, un any després, denunciem que no només no s'han esclarit les circumstàncies de les morts d'Idrissa D. i Samba M., sinó que la situació als CIE's segueix sent opaca i continua fomentant les vulneracions de drets. Per la seva part, el govern ha incomplert el compromís de prendre mesures que garanteixin els drets dels interns i, s'ha limitat a presentar un esborrany de Reglament que, pretén simplement transformar el nom dels Centres d'Internament (CIE) en Centres d'Estada Controlada d'Estrangers (CECE). Aquest reglament, redactat a esquenes de les organitzacions de Drets Humans, no suposa cap modificació substancial respecte al règim actual, consolida el model policial de gestió i continua sense garantir els drets de les persones internades.

 

Des de la societat civil ja hem iniciat el compromís de treballar conjuntament pel tancament dels CIEs i no permetrem que hi hagi més morts pel camí.

 

Per la llibertat de moviment. Perquè no hi hagi més morts a la "tanca de la vergonya". Per la sanitat universal. Perquè cap persona és il·legal. Perquè cap més persona sigui privada de llibertat per no tenir papers.

 

Per tot això, el proper dissabte 15 de desembre us convidem a manifestar-vos, a rodejar el Centre d'Internament d'Estrangers de la Zona Franca, així com a assistir a les Jornades de Formació, Acció i Reflexió entorn als Centres d'Internament que culminaran amb una trobada estatal de Col·lectius.

 

Fem una crida a totes les organitzacions, persones i col·lectius a sumar-se a les veus d'aquest comunicat i a seguir treballant per aquest procés cap al tancament definitiu dels Centres d'Internament d'Estrangers.

 

Podeu adherir-vos al Manifest escrivint a: tanquemelscies@gmail.com 

 

Convocatòries:

 

VALÈNCIA:

 

15 de Desembre: Col·loqui – Sopar – Concert.

19h30 al Centre Social la Dàhlia de Mislata, al C/ Camí vell de Xirivella, 23.

 

18 de Desembre: 5a Marxa pel Tancament del CIE.

19h a la Plaça del País Valencià (Plaça de l’ajuntament o plaça del 15M)

 

 

 

BARCELONA:

 

[14 i 15 de desembre] Jornades per a la Formació, Reflexió i Acció entorn als CIE.

Lloc: Universitat Pompeu Fabra. Campus de Ciutadella c/ Ramon Trias i Fargas 25-27

Podeu consultar el programa aquí

 

[15 de desembre] 17h Rodegem el CIE

Lugar: 17h Plaça Espanya-Gran Via. (Des d'allà agafarem el bus per anar junts al CIE).

Podeu veure el cartell aquí

 

[16 de desembre] 11h Trobada Estatal de Col·lectius en Lluita pel Tancament dels CIEs

Lloc: Ateneu la Flor de Maig

 

Campaña por el Cierre de los CIEs de Barcelona

@TanquemelsCIE