NO A LES RETALLADES SALARIALS!! PROU DE RETALLADES DE DRETS SOCIALS I DE REFORMES LABORALS.

Si la crisi no l’hem provocada els i les treballadores, que no ens la facen pagar!!!

Document .pdf

El govern espanyol va anunciar ahir, i ha confirmat avui mateix, un seguit de retallades en els salaris dels i de les treballadores públics, així com d’altres retallades socials, que resumim a continuació:

–          La reducció dels salaris de les persones treballadores del sector públic en un 5% de mitja en 2010, i la seva congelació en 2011.

–          La reducció en un 15% dels sous dels membres del Govern espanyol.

–          Se suspèn per al 2011 la revalorització de les pensions.

–          S’elimina el règim transitori per la jubilació parcial, previst en la llei 40/2007.

–          S’elimina el famós “xec-bebé” de 2.500 € a partir de l’1 de gener de 2011.

–          Es reduirà el tamany del envasos dels medicaments, i el nombre d’unitats, per tal d’ajustar-los a la durada “estàndard” dels tractaments.

–          Es reduirà el preu dels medicaments no genèrics exclosos del sistema de preus de referència.

–          La reducció en més de 600 milions d’euros de l’ajuda oficial al “desenvolupament” entre 2010 i 2011.

–          Una reducció prevista de 6.045 milions d’euros entre 2010 i 2011 en la inversió pública estatal.

–          La previsió d’un estalvi addicional de 1.200 milions d’euros per part de les “Autonomies” i els municipis i diputacions.

–          Les sol·licituds per dependències s’hauran de resoldre en un termini màxim de sis mesos, a canvi d’eliminar la retroactivitat.

 

 

Davant de tot plegat, des de la Coordinadora Obrera Sindical – COS manifestem públicament el nostre rebuig frontal al seguit de mesures proposades, pels motius següents:

1.      no fan més que reforçar el paper del gran capital, retallant i precaritzant més encara les nostres condicions laborals i drets socials, forçant-nos a les persones treballadores a pagar la crisi que ells van provocar;

2.      no fan més que beneficiar l’empresa privada (per exemple, la indústria farmacèutica), en contra del treball públic;

3.      tot i les “retallades” de salaris pels membres del govern, enlloc parlen de retallades salarials als presidents autonòmics, diputats i senadors, alcaldes i regidors, càrrecs de confiança, buròcrates sindicals, etc., per la qual cosa continuaran cobrant sous escandalosament alts, en comparació amb els sous reals que percebem els i les treballadores;

4.      es perjudica obertament a les famílies, a les persones dependents i als i les pensionistes;

5.      finalment, no s’apunten mesures reals en cap dels aspectes que són realment més urgents i necessaris:

a.      la creació d’ocupació realment estable i digna;

b.      la creació de fons d’emergència, renda bàsica universal garantida, i ajudes reals contra l’exclusió social;

c.      la creació de fons de promoció i defensa del treball cooperatiu; etc.

 

En definitiva, mentre les direccions de CCOO i UGT (que en 2009 van rebre oficialment, només del govern espanyol, més de 193 milions d’euros) només s’han atrevit a parlar tímidament de la “preocupació” que els generen aquestes mesures, no fan res per ajudar a convocar la vaga general que necessitem, ja que són còmplices i culpables d’aquesta situació.

 

Als Països Catalans, les xifres d’atur real ja arriben al 25% de la població activa (prop del 43% entre els joves d’entre 16 i 25 anys cercant feina, del 57% restant, més del 80% treballa en precari), les xifres de precarietat laboral ja sobrepassen el 35% dels i de les ocupades…

 

Per tot plegat, des de la COS, fem una crida a la mobilització, a sortir al carrer, de forma unitària… ja no és el moment de les sigles, sinó de la unitat de classe, la solidaritat, la mobilització i la lluita!!

 

Organitzem-nos i lluitem pel que és nostre!! Hem de recuperar els nostres drets, la nostra dignitat i els nostres treballs!!

 

Pel rescat de tots els sectors estratègics i uns serveis públics realment de qualitat i gratuïts!! Per un marc nacional de relacions sociolaborals i econòmiques als Països Catalans i al servei de totes les persones treballadores dels Països Catalans!!

Per repartiment del treball i la riquesa!!

Per la terra i el treball… Avancem cap a la VAGA GENERAL!!

 

Països Catalans – 12 de maig de 2010

 

Coordinadora Obrera Sindical – COS

Sindicat per l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans