Que la ultradreta i l’espanyolisme més recalcitrant estan intentant una nova ofensiva, o una nova 'Batalla de València', no és cap secret, i les agressions dels darrers dies només són una mostra.

Així, el passat 6 d’octubre, elements vinculats a YOMUSS i al GAV, robaven una estelada gegant penjada a una de les façanes de la Universitat de València, per les companyes i companys del SEPC. Poques hores després, feien el mateix amb una reproducció del 'Penó de la Conquesta', penjat per companys i companyes del BEA.

La matinada següent, entre el 7 i el 8 d’octubre, elements de la mateixa corda, atacaven la façana dels nostres companys i companyes de l’Associació Cultural Ca Bassot, de Burjassot, a l’Horta Nord, així com vàries de les plaques de la Ruta Estellés, al seu poble natal. Atac consistent en diferents pintades amb dianes, creus gammades, etc.

El 9 d’octubre, hi hagué intents d’agressions feixistes cap a membres de Compromís o del Col·lectiu LGTBI LAMBDA (cal denunciar les agressions físiques i verbals patides especialment per companyes i companys de LAMBDA), que acabaren amb la detenció d’un neonazi i la requisa de prop d’un centenar de pals i de banderes nazis i franquistes.

Mentrestant, més d’un centenar d’antifeixistes i treballadors organitzats, plantaven cara de forma pacífica però directa als feixistes del GAV, E2000 o MSR, cridant a la plaça del País Valencià per la memòria de Guillem Agulló, contra la presència feixista als nostres carrers, per la benvinguda de les persones refugiades, contra el racisme, en defensa de la llengua catalana, etc.

A la vesprada, abans de començar la manifestació antifeixista i de l’Esquerra Independentista, prop d’una trentena de policies nacionals encerclaren i identificaren un jove antifeixista, mentre dispersaven de forma violenta a un grup de companys de la COS i de l’EI que intentaren defensar-lo. Acabaren, però, requisant prop d’una trentena de pals de bandera (fonamentalment estelades i banderes roges), ja que, segurament, volien “equilibrar” les forces amb els feixistes, després de veure’s sorpresos per l’acció pacífica antifeixista.

En definitiva, no oblidem que ara més que mai, necessitem estar unides contra el feixisme, l’espanyolisme, el totalitarisme i el sectarisme; perquè les persones treballadores, unides, ho podem tot. No oblidem mai, les paraules de Martin Niemöller: "Primer vingueren a buscar als comunistes i ningú no va dir res perquè jo no era comunista. Després vingueren a pels jueus i no vaig dir res perquè jo no era jueu. Després vingueren a pels sindicalistes i no vaig dir res perquè jo no era sindicalista. Després vingueren a pels catòlics i no vaig dir res perquè jo era protestant. Després vingueren a per mi però, llavors, ja no quedava ningú que digués res"

Des de la Coordinadora Obrera Sindical – COS, ens solidaritzem públicament amb totes les companyes i companys que han patit agressions feixistes aquests dies i, molt especialment, amb les companyes i companys de Ca Bassot, del SEPC, de LAMBDA, del BEA i de Compromís. I denunciem públicament aquestes agressions. I no ho oblidem mai. Si ens toquen a una, ens toquen a totes.