Les treballadores de Barcelona TV i Barcelona FM convoquen dues jornades de vaga per als propers 19 de setembre i 3 d'octubre.

Els treballadors i les treballadores de Barcelona TV i Barcelona FM, subcontractades per la productora Barcelona audiovisual, han convocat dues jornades de vaga per als pròxims dies; 19 de setembre i 3 d'octubre, que coincideixen respectivament amb el pregó de les Festes de la Mercè i amb el proper ple municipal de la ciutat de Barcelona.

 

Aquestes dues jornades de vaga arriben després de què l'empresa hagi intentat imposar una rebaixa salarial d'entre el 4,5% i el 10% segons el treballador. D'aquesta manera, els treballadors i les treballadores denuncien la progressiva degradació de les condicions de treball per part d'una empresa privada que gestiona uns serveis que són de titularitat municipal, així com la incertesa i la por a la qual sumeix l'ajuntament de Barcelona als treballadors i treballadores cada vegada que s'adjudica el servei a una contractista diferent.

Des de l'assemblea territorial de la COS (Coordinadora Obrera Sindical) del Barcelonès denunciem el model de negoci de la marca Barcelona construït pels successius governs de torn de l'Ajuntament de Barcelona a través de l'externalització i la subcontractació de serveis de titularitat municipal per afavorir a grups empresarials privats a costa de degradar, encara més, les condicions de treball de la classe treballadora.

Així, encoratgem als treballadors i a les treballadores de Barcelona TV i Barcelona FM a lluitar per conservar i millorar les seves condicions de treball, admirem la seva determinació per a emprendre accions d'autoorganització i mobilització col·lectives i recolzem la seva lluita a través de la socialització del seu conflicte. Finalment, exigim a l'Ajuntament de Barcelona que deixi de traficar amb les condicions de treball dels treballadors i treballadores dels serveis públics i que posi fi a una política pública d'externalització dels serveis públics que va exclusivament dirigida a afavorir al lobby empresarial de Barcelona.

D'altra banda, explicitem públicament el nostre rebuig als models de televisió i ràdio públics que tendeixen a sostenir perspectives i interpretacions classistes i burgeses dels fenòmens socials, i que de cap manera reflecteixen les experiències col·lectives de la classe treballadora barcelonina en qualsevol dels àmbits de la seva vida, començant pel de les lluites laborals.

@cos_bcn / facebook.com/cos.barcelones