Des de l’Assemblea comarcal de l'Horta, de la Coordinadora Obrera Sindical, vam seguir i participar en tot moment de les mobilitzacions convocades el cap de setmana passat, en solidaritat amb els i les veïnes del barri obrer del Gamonal de Burgos.

Arran d’aquestes mobilitzacions, es produïren les detencions, la matinada del divendres al dissabte, de 4 companys, pels quals vam exigir la llibertat immediata, i exigim actualment, el total sobresseiment del cas, i l’anulació de tots els càrrecs que se’ls imputen.

 

 

La mobilització, en la que van participar entre quatre i cinc mil persones, va començar a la Plaça del País Valencià per a traslladar-se des del centre de la ciutat fins a barris obrers com Benicalap o Saïdia. Durant aquestes protestes, es van produir les quatre detencions, dels companys que tornaven a casa, que se sumaren a altres tres produïdes a Alacant i tres més a Barcelona. Tot i que les persones detingudes a València van ser alliberades a migdia del dia següent, se’ls ha obert un expedient per atemptat a l’autoritat i desordres públics.

És per això que des de la COS exigim la retirada dels càrrecs presentats i denunciem les càrregues policials produïdes en diferents punts de la ciutat de València, on fins i tot arribaren a usar-s’hi pilotes de goma, una volta més, tot i les molt greus conseqüències que el seu ús ha provocat en diferents ocasions i la petició reiterada de diferents organitzacions de la seua desaparició.

La lluita al barri de Gamonal continua, tot i l’anunci de la retirada del projecte de construcció del boulevard, les veïnes i veïns demanen la retirada dels càrrecs contra les persones detingudes i exigeixen millores per a un barri obrer víctima de projectes especulatius que donen prioritat als interessos privats per damunt dels públics i col·lectius, en un barri castigat per l’atur i la precarietat.

Gamonal, a Castella, és la punta de l’iceberg d’un problema que es repeteix a infinitats de barris obrers arreu dels Països Catalans, en els que hi ha inversions milionàries en projectes públics mentre l’atur continua creixent, el dret a l’habitatge o la sanitat no estan garantits, es tanquen escoles i mitjans de comunicació, i on la situació de la classe treballadora és cada volta més precària. Per això és l’exemple que, amb la unitat i la lluita obrera, es poden aturar polítiques injustes, tot i la creixent situació de repressió, i que entre totes i tots és possible fer la volta a una situació cada volta més adversa per a la immensa majoria de la població, Gamonal és l’exemple que només lluitant tenim futur.