Comunicat de la Coordinadora dels Pobles de la Federació Sindical Mundial en solidaritat amb el Poble Sahrauí.

Durant la matinada del 13 de desembre de 2020, l’exèrcit marroquí ha atacat un campament de civils sahrauís a la ciutat de Guerguerat, al sud del Sàhara Occidental, en la zona denominada d’exclusió militar pels Acords d’Alto al Foc de 1991. El govern del Marroc trenca així aquests acords i fa un gravíssim i flagrant atemptat a la Pau i al Dret Internacional.

Ens consta que les autoritats sahrauís portaven alertant des de fa una setmana a l’opinió pública internacional i a Missions de les Nacions Unides sobre les intencions militars marroquines, sense obtenir resposta. Per tant, queda absolutament clar que l’actuació militar sahrauí en defensa de la població civil gaudeix de plena legitimitat.

Avui més que mai, quan el drama de la guerra planeja en terres del Sàhara Occidental, des de la Coordinadora dels Pobles de la FSM volem manifestar la nostra total solidaritat amb el poble sahrauí i els seus legítims representants de la UGT-Sario, el Front Polisario i el Govern de la RADS.

Denunciem l’actitud dels organismes internacionals, especialment l’ONU, que, després d’haver abandonat durant trenta anys el procés cap al referèndum d’autodeterminació acordat en el seu moment, permet que el Marroc passi de l’amenaça permanent a l’actuació militar.

També denunciem el cinisme covard del Govern espanyol que, lluny d’assumir les seves responsabilitats com a potència colonial durant quaranta-cinc anys, avui, quan el soroll de la guerra s’instal·la en aquest país del Sahel, mira cap a un altre costat i conrea el silenci còmplice com a subjecte subaltern de l’imperialisme francès i ianqui.

Des de la Coordinadora dels Pobles de la FSM, des d’Euskal Herria, Galiza, Països Catalans i les Illes Canàries, enviem la nostra salutació fraterna amb el poble sahrauí i la seva lluita històrica pel dret inalienable a l’autodeterminació nacional i la independència.

Coordinadora dels Pobles de la Federació Sindical Mundial. Euskal Herria, Països Catalans, Canarias i Galiza: @FSM_naciones