Declaració de la Federació Sindical Mundial dels pobles davant els esdeveniments a Veneçuela.

La coordinadora dels pobles de la Federació Sindical Mundial, composta pels sindicats LAB d’Euskal Herria, Intersindical Canaria de Canàries, CUT de Galiza i Intersindical-CSC i COS dels Països Catalans, i que representa la FSM a les nostres respectives nacions, fa públic el següent comunicat davant el que està succeint a Veneçuela.

Enviem, en primer lloc, tota la nostra solidaritat internacionalista a la Central Bolivariana Socialista de Treballadors i, per extensió, a tot el poble de Veneçuela en aquests difícils moments. Volem transmetre’ls que sempre ens tindran al seu costat en defensa de la revolució Bolivariana.

Els últims dies s’ha viscut una nova escalada de la intervenció imperialista en territori veneçolà. Diumenge passat el govern de Veneçuela frustrava una invasió marítima de mercenaris i exmilitars a través de l’estat de la Guaira (nord del país, prop de Caracas). A l’operació, que continuà durant el dia 4, van ser capturats vuit mercenaris, inclòs el cap de l’operació, que també va participar en el fallit intent de cop d’estat del 30 d’abril de l’any passat, i dos ciutadans estatunidencs.

Denunciem aquest nou intent de desestabilització de Veneçuela, que forma part de l’estratègia imperialista i que busca derrocar tant al legítim president del país, el Sr. Nicolás Maduro Moros, com la Revolució Bolivariana que tants avanços i progressos ha suposat per al poble de Veneçuela.

No és casualitat que aquest nou intent desestabilitzador es doni en aquest context de pandèmia. En un país assetjat i amb els seus comptes internacionals bloquejats, fins al 4 de maig s’havien confirmat 193 casos actius de COVID 19, 158 pacients recuperades i 10 mortes, per a un total de 361 casos confirmats. Mentrestant, als Estats Units ja es comptabilitzen més de 70.000 persones mortes. Pensem que es tracta d’una cortina de fum que pretén tapar a l’interior de les seves fronteres les misèries del seu sistema polític, econòmic i social que posa fi a la vida de les persones.

Des de la coordinadora dels pobles de la Federació Sindical Mundial volem acabar manifestant que continuarem treballant en defensa de la sobirania nacional de Veneçuela, de les seves legítimes institucions democràtiques, i en contra de qualsevol incursió intervencionista que posi en perill la pau, la democràcia i l’estabilitat tant a Veneçuela com a la regió.

Coordinadora dels Pobles de la Federació Sindical Mundial. Euskal Herria, Països Catalans, Canarias i Galiza: @FSM_naciones