L'empresa afirma que es farà una suspensió de pagaments i acomiadaments massius de treballadores, si no es fa fora l'actual Comitè d'Empresa.

Al Comitè d'Empresa a Esfosa ens trobem davant el pitjor atac al sindicalisme, i a la COS en particular, de què tenim notícia en molt temps. L'abast d'aquest atac depassa clarament l'àmbit sectorial i comarcal.

L'empresa ha amenaçat obertament els treballadors i treballadores, exigint-los de revocar el nomenament dels representants de la COS al comitè d'empresa, i dient-los que tancaran l'empresa amb acomiadaments massius si no ho fan. La virulència verbal supera tots els límits. Precisament, aviat circularà a la xarxa una informació molt significativa al respecte.

Creiem que un atac d'aquesta dimensió suposa un atac frontal i gravíssim a tota l'organització, i al sindicalisme transformador en general. No hauria de quedar impune i la resposta hauria de ser el màxim de contundent.

És per això que us demanem que feu el màxim esforç per fer-hi front, tot i les dates estiuenques que l'empresa ha aprofitat, deliberadament, per atacar-nos.

Les i els membres del Comitè d'Empresa han presentat una denúncia penal contra tres accionistes d'Esfosa i còmplices, per delicte, contra llibertat sindical i coaccions.

 photo int-esfosa-agost-2016_zpsbh8gwduw.png

La Federació Sindical Mundial dóna suport als treballadors de la indústria càrnia d'Osona.

En el comunicat de la FSM s'afirma que les amenaces que l'empresa ha realitzat sols és comparable a l'actuació dels empresaris d'inicis del segle passat. Des de la FSM també critiquen que molts empresaris ja tenen controlats als sindicats, ja que han aconseguit comprar a molts dirigents de CCOO i UGT, que avui són clars instruments en mans de la patronal. El comunicat conclou afirmant que l'experiència i organització del sindicalisme de classe permet lluitar amb noves possibilitats per a vèncer l'opressió dels explotadors.