La Coordinadora Obrera Sindical fem pública la nostra decisió de no secundar la convocatòria de vaga de personal universitari realitzada per les organitzacions CCOO, FETE– UGT, CSIF i CIG per al 24 de març de 2015.

Així doncs volem també adreçar-nos a la comunitat universitària per:

Manifestar:

· La nostra frontal oposició al decret de transformació de graus i màsters al sistema 3+2 emmarcat en l’actual procés de mercantilització de la universitat pública.

· El nostre rebuig al procés esmentat, nascut arran de l’aprovació de la LOU i les successives reformes dels governs del PP i PSOE que progressivament han resultat en l’encariment i elitització dels centres universitaris i una degradació de la universitat púbica.

Declarem:

· La present convocatòria s’ha realitzat al marge dels moviments que defensen la universitat pública. La convocatòria sembla respondre a altres interessos, potser electoralistes, allunyats de les bases i amb una comunicació quasi nul·la amb la resta de treballadors.

· La data escollida dificulta la informació i preparació d’aquesta jornada de lluita, sense quasi dies per organitzar-nos amb la resta de companys. A més a més, deixa escapar l'oportunitat d’haver-nos coordinat amb la vaga d’estudiants de fa tres setmanes, aprofundint així en la separació de les lluites dels diferents estaments de la universitat.

· Per tant, lluny de servir per aturar la reforma aquesta convocatòria sembla predestinada a fragmentar i entrebancar el moviment en defensa de la universitat pública i no ens hi podem sumar.

Proposem:

· L’organització de les diferents organitzacions sindicals, estudiantils i socials en la vertebració d’un moviment de defensa de la universitat pública contra tot intent de mercantilització, començant per aturar la reforma del decret pel 3+2. Especialment amb els i les estudiants (punta de llança durant els darrers anys en aquesta lluita) i amb les organitzacions que també han manifestat la seua disconformitat amb aquesta convocatòria.

· L’obertura d’un debat estratègic al si de tota la comunitat universitària per enfrontar els processos mercantilistes, definits pels acords de l’Estratègia Universitària 2015 programats pels darrers governs de PP i PSOE.

 

Seccions sindicals de la Coordinadora Obrera Sindical a la Universitat Politècnica de València i Universitat de Barcelona