Comunicat de la sectorial d'educació de la COS.

Rebutgem l'acord subscrit el 2013 per la Conselleria d'Educació valenciana i les organitzacions CCOO-UGT-CSIFANPE, pel qual s'estableix el sistema de provisió de llocs de treball en règim d'interinitat. Exigim la retirada immediata d'aquest acord perquè condemna a l'atur milers de persones, moltes de les quals porten molts anys de serveis.

Les persones que han perdut el seu lloc de treball els darrers anys (fruit de les polítiques de retallades però també de l'aplicació de l'esmentat acord) haurien de recuperar-lo.

Cal un pla d'estabilitat laboral per al personal docent interí. Així mateix rebutgem els intents per part de Conselleria de fomentar la divisió dins del col·lectiu docent mateix. Exigim l'estabilitat laboral de tot el professorat, cosa que repercutirà en el bon funcionament dels centres docents i la qualitat educativa.

Tot i que pensem que aquesta vaga s'ha convocat sense quasi preparació prèvia i s'ha trigat a fer-ho després de la convocatòria d'oposicions i no abans, donem suport a totes les formes de lluita del professorat interí en la defensa dels seus drets laborals i per una educació pública de qualitat. Aquesta lluita no s'ha de limitar a un dia de vaga i, a més a més, s'ha d'estendre a la resta de la comunitat educativa. El nostre futur està en joc.

Professorat interí en lluita. Per l'estabilitat laboral del professorat. Per una escola pública, de qualitat, popular, laica, no-sexista i en català.

València (l’Horta)

Sectorial d'Educació de la COS / @COSeducacio