El passat 10 d’octubre es va produir una doble explosió davant l’estació central d’Ankara (Turquia), on van morir un centenar de persones i prop de 400 en resultaren ferides (tot i que les xifres podrien augmentar).

Es tracta de l’atemptat més mortífer de la història de Turquia. Aquest atemptat, a unes setmanes de les eleccions convocades pel president Erdogan, és l’últim d’una sèrie d’atemptats contra el poble treballador turc i kurd.

Els fets es van esdevenir quan milers de persones es dirigien al míting que, sota el lema “Treball, pau i democràcia”, convocaven les principals unions de sindicats del país com la Confederació de Sindicats Obrers Revolucionaris de Turquia (DISK), la Confederació de Funcionaris de Turquia (KESK) i gremis professionals com la Cambra d’Enginyers i Arquitectes de Turquia (TMMOB) i la Unió de Metges de Turquia (Türquiye Tabipler Birligi).

Des de la COS (Coordinadora Obrera Sindical), el sindicat per a l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans, volem condemnar aquest sanguinari atemptat i solidaritzar-nos amb la classe treballadora turca i kurda, i amb els companys i companyes dels sindicats de classe germans de Turquia i el Kurdistan. Així mateix fem una crida a tots els treballadors i treballadores dels Països Catalans i del món sencer a mobilitzar-se de manera solidària contra tota agressió que es produesca a la nostra classe en qualsevol lloc.

Solidaritat amb el poble treballador de Turquia i del Kurdistan. Visca la lluita de la classe obrera.

Per seguir l'actualitat del Kurdistan, us recomanem que us informeu a través de Kurdiscat – Comitè Català de Solidaritat amb Kurdistan.