El proper dimarts 30 de juny jutgen en Roger i en Mercader, culpables d’estar al carrer defensant els drets de la classe treballadora el passat 29M del 2012, un dia de vaga general.

Aquell dia, en acabar el piquet de Sant Andreu, en Roger, que en formava part, era detingut violentament per la Guàrdia Urbana. La indignació de la gent va fer que nombroses persones verbalitzessin el seu rebuig a la detenció.

Després d’estar 27 hores detingut, en Roger va sortir en llibertat amb càrrecs. Aquell mateix dia, en Mercader, que com tanta altra gent havia presenciat la detenció d’en Roger, va rebre una trucada per citació judicial: l’acusaven de resistència a l’autoritat.

Ara, a en Roger l’acusen d’un doble delicte d’impedir el dret al treball, i un de resistència, pels quals li demanen sis anys de presó. A en Mercader, dos anys de presó per resistència.

La militància activa d’en Roger a Endavant OSAN i la COS i d’en Mercader a la CGT (afiliat al sindicat de Transports de Barcelona i actualment secretari d’acció sindical a Catalunya) és prou coneguda al barri, però encara ho és més l’historial de lluites que duen a les esquenes. És prou clar que l’Estat i els governs volen caps de turc, volen càstigs exemplars per a estendre la por entre la població i acabar amb les resistències a les seves polítiques.

Per tot això, ara més que mai, les organitzacions signants fem una crida a respondre col·lectivament a tota repressió feta contra qualsevol de nosaltres. Fem una crida a difondre i participar activament en les convocatòries convocades pel grup de suport:

Divendres 26 de juny 19.30 h: Concentració a la Plaça Orfila | Sant Andreu de Palomar (el Barcelonès)
Dimarts 30 de juny 11.00 h: Concentració a la Ciutat de la Injustícia (Judici: 11.45 h) | Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat (el Barcelonès)

Perquè vam fer vaga i la tornarem a fer, perquè volem treballar i viure en condicions dignes, absolució Roger i Mercader. No ens van tocar aïlladament, no respondrem aïlladament.

Endavant OSANCGTCOS

 photo cartell actes roger mercader_zpsh4tugai4.png

Web del comitè per l'absolució d'en Roger i Mercader
Twitter del comitè per l'absolució d'en Roger i Mercader