Per la Coordinadora Obrera Sindical – COS, aquesta passada Vaga General del 29M ha estat un èxit. I ha estat un èxit malgrat totes les mancances i febleses de la COS, del sindicalisme de classe i combatiu del nostre país, i del moviment popular i combatiu.

Aquesta Vaga General ha estat un èxit perquè hem vist com, cada vegada més i més persones treballadores tenen més clar que s’ha de sortir al carrer, i per fer-ho, són capaces de superar la por que la patronal, el govern espanyol i els governs autonòmics de l’imperialisme i el capital, s’han encarregat d’escampar de forma generalitzada durant les darreres setmanes.
I això ho podem mesurar veient les xifres “reals” de consum energètic pel dijous passat, que són lleugerament menors que les de la gran Vaga General del 20 de juny de 2002. L’electricitat imputable a l’activitat productiva ha caigut als nostre país fins les 13h més d’un 88% a causa de la incidència de la Vaga General d’aquest passat 29 de Març. És molt important destacar que en la vaga del 29S de 2010, aquesta baixada fou aproximadament del 70% i en la vaga del 20J de 2002, rondà el 85%. I tot plegat, amb un atur, als Països Catalans, que supera les 1.800.000 persones treballadores aturades arreu dels Països Catalans (una xifra considerablement superior a la de l’atur en setembre de 2010).

En aquesta ocasió, la política de la por de la patronal, el PP i CiU, només ha aconseguit reforçar més la Vaga, amb menor presència de gent “consumint” als carrers que un dia qualsevol, més comerços tancats, algunes institucions públiques gairebé tancades (escoles i instituts, ajuntaments, centres formatius i ocupacionals, etc.), i fins i tot polígons de gran importància estratègica, com el del Serrallo a la Plana, tancats.

Hem vist molts més piquets, majors i més combatius, en molts més barris i localitats dels Països Catalans, que el 29S de 2010… fins i tot en indrets com Eivissa, on els sindicats majoritaris no s’havien preocupat de convocar piquets, ni tan sols de fer encartellades, ni d’informar. Tot plegat ens ha mostrat que podem, i devem, fer molt més encara, millor, i amb major unitat.

Des de la COS volem insistir, i recalcar, l’actuació i presència desenvolupada en llocs com Eivissa, la Safor, el Priorat, Amposta, el Camp de Morvedre, etc., on mai havíem pogut fer res mínimament significatiu, i per fi s’ha aconseguit, resultant un èxit del conjunt del Moviment Popular del nostre país. Per no parlar del digníssim, clar, honest i combatiu paper de tota l’Esquerra Independentista, no només a les localitats ja esmentades, sinó a localitats com Barcelona, Girona, Tarragona, Castelló de la Plana, Alacant, Vilanova i la Geltrú, Sitges, Molins de Rei, Berga, Mataró, Vilassar, Sabadell, Granollers, etc., als piquets, i sobre tot, fent front a la repressió.
Tot plegat ens reforça. Ens fa més sòlids, grans, forts i madurs. Tot plegat ens acosta a començar a ser realment una alternativa col·lectiva pel conjunt del Poble Treballador dels Països Catalans.

Malgrat tot, ens preocupa molt la terrible campanya repressiva desenvolupada contra les persones treballadores, i els i les estudiants mobilitzades, i molt especialment la situació dels 4 companys empresonats en “presó preventiva” (així com el conjunt de companys i companyes identificats, i sobre tot els i les ferides per pilotades, puntades de peu, pallisses als furgons policials, braços i cames trencades, etc.)
Els propers mesos la lluita s’intensificarà, també la repressió. Per aquest motiu, devem reforçar la unitat d’acció i la solidaritat com eines imprescindibles per assolir un bon grau d’èxit en les futures mobilitzacions. Per fer front a tots els reptes que tenim al davant, els moviments sociopolítics hem de millorar i potenciar les xarxes solidàries i de suport mutu.

Fins la propera Vaga General!! Avancem amb la Unitat Obrera i Popular!!

València – Barcelona, Països Catalans (31 de març de 2012)

Coordinadora Obrera Sindical – COS
Sindicat per l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans