NOTA DE PREMSA

Aquest dissabte 16 de març de 2019 l’assemblea territorial de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) del Maresme va convocar un piquet informatiu al bar “El Vaixell” de Premià de Mar per denunciar un cas d’abús i explotació laboral. Aquest piquet informatiu va anar acompanyat d’un cercavila-manifestació pels carrers de Premià de Mar en el que es es va denunciar la precarietat laboral del sector de l’hostaleria i s’informava de la necessitat d’organitzar-se per fer respectar els drets laborals. La jornada va comptar amb el suport actiu de militants de les assemblees d’Arran de Premià de Mar, Vilassar de Mar i Mataró, així com de la Plataforma d’Afectats/des per la Crisi i el Capitalisme (PACC) de Mataró.

A continuació us deixem el text-manifest que es va repartir i llegir durant els actes realitzats a Premià de Mar i algunes fotografies de la jornada de lluita:

Qui ha treballat al sector de l’hostaleria coneix les condicions de treball d’explotació laboral que s’imposen per les empreses d’aquest sector: treball sense regularitzar (sense contracte de treball i sense alta a la seguretat social), jornades de treball inacabables, horaris inassumibles, falta de descansos, hores extraordinàries no remunerades i no cotitzades, treball en dies festius o caps de setmana sense contraprestació suficient, contractes de treball temporals i a temps parcial i canvis sobtats d’horari i de jornada, entre d’altres.

Aquestes pèssimes condicions laborals afecten no només a la dignitat de les persones treballadores, sinó també a la possibilitat de sostenir econòmicament les despeses essencials de la seva vida i de la seva unitat familiar, alhora que no permeten conciliar de forma efectiva la vida familiar, personal i laboral. Ens condemnen, per tant, a la precarietat econòmica, a la pobresa, però també a una precarietat psicològica i a una precarietat social, a una vida precària. Són un clar atac a la única forma que tenim les persones de classe treballadora de guanyar-nos el dret a una vida digna: la nostra força de treball. I des del sindicalisme reivindiquem i defensarem sempre els legítims drets i interessos de la classe a la que és un orgull formar part: la classe treballadora.

El bar «El vaixell» de Premià de Mar és un establiment que ha demostrat, sense embuts, ser líder en precarietat laboral i explotació amb abús de poder. Hem pogut saber de primera mà que aquesta empresa infringeix els més essencials drets laborals als que ja hem fet referència, però, el que és pitjor, ho fa amb l’agreujant de fer-ho a treballadors i treballadores que per especials situacions de necessitat es veuen obligades a cedir a aquestes condicions d’explotació. Parlem, en concret, d’una treballadora, que es troba en situació administrativa pendent de regularitzar fruït de lleis d’estrangeria injustes i racistes i que ha estat acomiadada d’un dia per l’altre per no tenir disponibilitat absoluta per l’empresa, després d’haver estat enganyada amb falses promeses d’obtenir un contracte de treball i iniciar els tràmits per poder ésser donada d’alta a la seguretat social.

Avui som aquí, per tant, per deixar ben clar que a el bar «El Vaixell» i a tot arreu on faci falta que a l’HOSTALERIA TENIM DRETS I QUE NO TOT S’HI VAL!”

 

D1ylwwbWkAEsruM.jpg

D1yV8zPWoAEaiqd.jpg

D1yV7rCWoAQfGqb.jpg

 

D1yIV8sXgAAETrn.jpg

D1yBhnkX0AAmj9T.jpg