València:

Més de 1000 persones van recórrer els carrers de la ciutat de València en l’acció central de la Jornada Nacional de Lluita del 26-S, en solidaritat amb la Vaga General a Euskal Herria i Grècia, i per la Vaga General als Països Catalans.

Les companyes i companys de la COS, vam eixir al carrer de la ma de les companyes del SEPC, CNT, CGT, Arran, Endavant, assemblees del 15M, i la Xarxa de Col·lectius i persones en lluita de València, en un bloc unitari signat com a Bloc Crític.

Al final de la manifestació, que va recórrer els principals carrers i vies de la ciutat de València, en un ambient molt reivindicatiu i combatiu, en la que no es va parar de cridar lemes per la vaga general, per la solidaritat i llibertat de les persones detingudes i repressaliades a Madrid, i en solidaritat amb els miners en vaga en Astúries i Lleó, es va llegir el manifest unitari a la Plaça del País Valencià, davant de l’ajuntament de la ciutat.

Alacant:

Més de 500 persones es van manifestar en Alacant en solidaritat amb la Vaga General a Euskal Herria i en reclam d’una nova vaga general en el marc de la jornada de lluita anticapitalista convocada a la ciutat per l’Espai Crític Assembleari, que agrupa els col·lectius anarquistes de la ciutat i el 15M. A la mobilització se sumà, així mateix, la Plataforma de Lluita Contra les Retallades, que agrupa les organitzacions anticapitalistes i de classe de la ciutat com ara el PCPE-CJC, Endavant, Arran, els Comitès per la Unitat de Classe, l’Assemblea de Treballadors per la Vaga General i l’Associació d’Amistat amb Cuba.

La Plataforma de Lluita Contra les Retallades mobilitzà un nombrós, unitari, digne i combatiu bloc, que no deixà de cridar al llarg de tot el recorregut “unitat popular contra el capital”, “la crisi dels banquers, que la paguen els rics, i no la classe obrera”, “la reforma, les retallades, les aturarem amb la vaga” o “contra les retallades i la precarietat, vaga vaga vaga general”.

Les convocatòries de la Plataforma de Lluita Contra les Retallades continuaran la setmana vinent, amb una xerrada dimarts 2 d’octubre sobre la sanitat pública i una concentració el dimecres, en el marc e la setmana europea de lluita per la sanitat i la jornada de lluita convocada per la Federació Sindical mundial.

http://alacantencrisi.blogspot.com.es/

 

Girona:

El sindicat de l’esquerra independentista COS, amb el suport de la CUP i ARRAN fa una acció davant de la Subdelegació del govern espanyol a Girona emmarcada en els actes de solidaritat amb la Vaga General convocada a Eskal Herria aquest dimecres 26 de setembre . Els independentistes creuen que cal anar a un escenari de mobilitzacions contundents que han de culminar amb una Vaga General aquesta tardor

Una trentena de membres  de la COS, CUP i ARRAN van concentrar-se davant de l’edifici de la Subdelegació del govern espanyol el passat dimecres. L’acte s’emmarcava en la jornada de solidaritat que la COS havia convocat en solidaritat amb els sindicats bascos que van convocar una Vaga General el passat dimecres 26 de setembre.

 Alguns dels concentrats van desplegar una pancarta damunt de l’edifici de la Subdelegació cridant a la mobilització general en l’actual context de crisi social i ofensiva neoliberal. Alhora es va fer una foguera amb una falla on hi eren representats alguns dels responsables de l’actual situació de crisi ( FMI, Bankia, BCE,BM, PP, CIU, així com alguns símbols del capitalisme global i el sistema financer) . També es van col·locar cartells fent crides a una vaga general i denunciant l’actual situació de retallades, agressions laborals i pèrdua progressiva de drets laborals i  socials.

La COS  va desplegar també una pancarta on s’hi podia llegir: “Contra el capital independència i socialisme” . L’organtizació sindical considera que les polítiques agressives que tiren endavant els governs autonòmics i estatal pressionats pels mercats i els poders financers i econòmics posen en risc la cohesió social als Països Catalans. Un militant del sindicat explica que aquesta ofensiva neoliberal ens farà retornar rapidament a una situació més pròpia de l’època preindustrial i  en aquest sentit va fer una crida a la mobilització i la lluita de la classe treballadora com a eina per plantar cara i aturar unes patronals cada cop més agressives i que han declarat la guerra a la classe treballadora.

Un portaveu d’ARRAN va explicar que la seva organtizació aposta per la COS com a referent sindical de l’esquerra independentista i com una eina que cal fer créixer organtizativament i territorialment alhora que a nivell d’afiliació  i militància. Finalment ambdós portaveus van solidaritzar-se amb la classe treballadora d’Euskal Herria i amb les mobilitzacions que el passat 25 de setembre van viure’s a Madrid. Per acabar van fer a crida a seguir lluitant i a acordar un calendari de mobilitzacions  i accions  ( entre les quals hi ha d’haver la convocatòria d’una Vaga General)  per aquesta tardor en què cal aconseguir el màxim suport de la classe treballadora. 

També a les nostres comarques, concretament a Vilafant (Alt Empordà) es fa una encartellada a varis lloc estratègics, com ara al CAP, escoles, parades de BUS, Correus,…. Fotografies corresponents a la mobilització a Alacant.