Aquest dimecres 21 de Novembre vam presentar al Col·legi de Tarragona la sectorial Sindicat de Veterinària, la primera iniciativa als Països Catalans per a dignificar la professió i lluitar per un treball digne.

Per una banda ens trobem en el context de creació i negociació d’un conveni col·lectiu del que les treballadores estem excloses, però una de les claus que es va posar sobre la taula més enllà de la negociació d’un conveni, és la necessitat de l’acció combativa del dia dia com la única cosa que farà que aquests convenis s’acompleixin. Tal extrem es fa tant obvi pel simple fet de que l’Estatut dels Treballadors que és vigent i d’aplicació a qualsevol sector, és vulnerat de manera impune un dia i un altre.

Davant d’aquestes vulneracions, òbviament la via legal i jurídica, però des de la organització i el suport mutu, per poder mantenir-les en el temps, i perquè sovint, mostrant que tenim la capacitat de fer front la situació d’abús ja es pot veure revertida.

Meitat del sou en negre, hores extra sense cobrar, guàrdies encadenades sense respectar els descansos legals, irregularitats contractuals i tota una sèrie d’abusos quotidians que cal combatre de manera frontal i organitzada.

Amb una bona assistència i una bona rebuda per part dels assistents i de la premsa, que s’hi va mostrar interessada, les professionals que han tirat endavant aquesta iniciativa van poder expressar la necessitat i utilitat d’organitzar-se per fer front als abusos crònics de la patronal i fer una crida als col·legiats a prendre part i i afiliar-se per la lluita de la classe treballadora.

Aquesta és la segona presentació pública del Sindicat de Veterinaris. Recordem que la primera presentació es va fer al Col·legi de Veterinaris de Barcelona el passat 11 de novembre, tal com vàrem publicar en aquest enllaç: https://sindicatcos.cat/creacio-i-presentacio-del-sindicat-de-veterinaria-cos/

 

26 de novembre de 2018

 

Sindicat de Veterinària

Coordinadora Obrera Sindical (COS).