Convocada per REDI-València, La Mesa de Solidaritat amb els Immigrants i el Fòrum Alternatiu de la Immigració, i amb el suport i col·laboració de diversos col·lectius de l’Horta, entre d’ells la COS, tingué lloc durant la vesprada del passat dissabte 19 de desembre a València, una assemblea informativa i una posterior marxa-manifestació en protesta contra la Llei d’Estrangeria i pel tancament dels Centres d’Internament d’Estrangers (CIEs), i en concret et tancament del criminal CIE de Sapadors a València (tristament conegut ja pels atacs, violacions, vexacions i tortures de tota mena que han patit i pateixen les persones empresonades allà contra la seua voluntat).

El seguici de la manifestació va ajuntar a més de 500 persones, estant animat en tot moment per una murga i un grup de dances. En arribar a la porta del CIE, s’hi van llegir el manifest de convocatòria i diversos comunicats.

Acte seguit, i quan l’acte estava finalitzant s’hi va produir un terrible incident, arran de l’intent de detenció per la policia nazional espanyola d’un jove que estava intentant fer una pintada de denúncia al mur del CIE. En eixe moment, i davant l’intent de diverses companyes i companys d’impedir l’arrest d’aquest jove, la policia va carregar amb gran violència contra gent pacífica i indefensa, rebent espentes, colps de porra i de peu, insults, etc., per part de les forces d’ocupació. Finalment la policia va detenir al jove i a una altra persona, no només per solidaris, sinó també, per no ser “espanoles”.

Malgrat l’intent policial de tacar i fotre l’acte i la jornada, finalment fou un èxit, de participació i de resposta solidària.

Cap persona és il·legal!!