Des de la secció sindical de la COS a McDonald's fem una crida a tots i a totes les militants, col·laboradores i simpatitzants de les diferents organitzacions de l’esquerra anticapitalista d’arreu dels Països Catalans a afegir-se a la lluita que estem, ara, encetant.

Com ja bé sabeu, la COS hem creat, recentment una secció sindical a la filial espanyola de la multinacional McDonald’s, un dels màxims exponents del capitalisme en tots els sentits. Ens adrecem a tots aquells treballadors i treballadores de McDonald’s que militin a alguna organització d’òrbita anticapitalista a posar-se en contacte amb nosaltres per tal d’assolir un major i millor àmbit de treball i poder, d’aquesta manera, intentar millorar les condicions laborals de totes les treballadores. Així mateix instem a què s’informi a totes aquelles persones conegudes que treballin a McDonald’s de l’existència d’aquesta secció sindical per tal de sumar les majors forces possibles.

Entenem que la vida és prendre partit i que, com a persones conscienciades que la lluita de classes és el motor de la història, hem de tenir clar que l’àmbit laboral és on realment tenim el poder de canviar les coses d’una manera directe. Ens considerem classe treballadora, tot i que a molts de nosaltres no ens deixen treballar o ens releguen a treballs precaris i que ens condemnen a una vida de misèria.

Ens considerem persones lluitadores i rebels al poder del capital, tot i que encara ens fa por aixecar la veu a l’hora de queixar-nos quan veiem que se’ns està cometent una injustícia laboral. Sabem que gràcies a la lluita obrera hem d’aconseguir viure i treballar d’una manera més digna de la que van poder viure i treballar els nostres avis. Sabem que no ens podem permetre acomodar-nos i deixar que els sindicats del capital, CCOO i UGT, s’apoderin i facin un mal ús de l’organització de la classe treballadora.

No ens podem permetre que el sindicalisme, com a forma d’organització de la classe obrera, quedi desvirtuat i que nosaltres mateixes, les que sabem que, gràcies a exemples com la Canadenca o les lluites del primer de maig als EEUU les victòries són possibles si ens organitzem i si ens posicionem fermament per canviar des de la nostra vida diària, des del nostre lloc de treball, una situació d’opressió evident.

Des de la COS entenem que hem de trencar amb el sindicalisme tradicional i que s’ha de treballar amb diferents sectors, sindicats i organitzacions socials per tal de canviar la realitat que ens envolta, per això entenem que el nostre sindicat ha de ser una eina a l’hora d’aglutinar totes aquestes lluites per poder portar la unitat popular a l’àmbit del treball. Des de la COS McDonald’s hem entès el que és perdre cada cop més la por a dir el que pensem, a aixecar la veu quan no estem d’acord contra aquells opressors més directes, estem entenent la satisfacció que produeix una veritable llibertat d’expressió i tot gràcies a l’organització sindical. Així que… si et consideres anticapitalista, creus que t’estan explotant laboralment i treballes al McDonald’s, perquè encara no estàs afiliat a la COS? Treballis on treballis, organitza’t i lluita. Demostrem que nosaltres som la classe obrera i que tenim el poder.

cos.mcdonalds@gmail.com / facebook.com/cos.mcdonalds