HEM DIT PROU!
 
Dijous 28 de febrer
VAGA UNIVERSITÀRIA com a principi de cicle de lluites
 
Dissabte 23 de febrer
11.30h Reunió de treballadores del sector de l’educació
Casal Popular Tres Voltes Rebel (Passeig Urrutia, 125 – Barcelona <M> Llucmajor)
Escoles bressol, parvulari, primària, secundària, cicles formatius i universitats.
 
16.45h Columna Drets Socials de la Manifestació Unitària
Plaça Pau Vila – Barcelona <M> Barceloneta
“PER LA JUSTÍCIA SOCIAL. FEM-LOS FORA, JUNTES PODEM!
 


HEM DIT PROU.

28 de febrer: vaga universitària

com a principi deL CICLE DE lluitES

 

El 2 de febrer l’assemblea de professorat decidí, als Caputxins, afegir-se a la vaga convocada per la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) per al 28 de febrer. El 15 de febrer la Coordinadora Obrera Sindical dels Països Catalans (COS), junt amb la CGT de Catalunya, hem enregistrat la convocatòria formal de vaga. Així, la COS dóna suport al moviment assembleari de professorat, treballadores d’administració i serveis (PAS) i estudiants, i a la tasca coordinadora de la PUDUP en la lluita contra el procés de destrucció de les universitats públiques catalanes.

 

Rebutgem la societat de classes tant com les polítiques dels successius governs catalans i espanyols sobre les nostres universitats, les quals impliquen l’acomiadament de treballadores i treballadors públics, la precarització laboral i salarial, l’elitització dels estudis universitaris, la supressió de l’oferta acadèmica sobre la base de criteris economicistes, l’encaminament del model d’universitat cap a formes de govern classistes i dependents de poders econòmics externs a les universitats, la negació d’un ampli debat social respecte a la funció de la universitat dins la societat catalana i la perpetuació de la transferència de recursos públics cap a ensenyaments i institucions privades.

 

Alhora, n’estem fartes de 35 anys de discursos manipuladors que confonen la vaga com a eina efectiva de lluita amb fer un sol dia de vaga, i som conscients que un dia de vaga no tombarà res. Per això cridem les treballadores de les universitats públiques catalanes a organitzar-se, a fi d’emprendre un combat intel·ligent, potent, intens, continu i solidari d’aquí al juny, que eviti el desastre d’unes universitats al servei només dels poders econòmics i amb milers i milers de treballadors i estudiants expulsats. O bé s’entén que ens ho juguem tot ara mateix, i que això demana coratge i assumpció de riscos per afrontar un combat complex i dur, o no tindrem cap possibilitat ni de mantenir aquest model d’universitat ni de transformar-lo. Tot és a les nostres mans.

 

PER LA UNIVERSITAT PÚBLICA I L’EMANCIPACIÓ SOCIAL

LA LLUITA ÉS L’ÚNIC CAMÍ

coordinadora obrera sindical / universitat de barcelona

ub@sindicatcos.cat / cosub.wordpress.com

21 de febrer de 2013