Des de la Coordinadora Obrera Sindical – COS, sindicat per l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans, amb aquest escrit donem suport i ens adherim a la convocatòria de manifestació del 24 de gener a Ascó, feta per la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya.

De la mateixa forma, volem fer públic:


  1. Lo nostre màxim rebuig a la decisió antidemocràtica de l’AMAC (Associació de Municipis en Àrees de Centrals Nuclears) de presentar la candidatura d’un dels nostres pobles per acollir aquest cementiri nuclear; decisió que intenta passar per damunt de la decisió de la immensa majoria dels ajuntaments i consells comarcals de les Terres de l’Ebre i del Camp de Tarragona, així com de la decisió del Parlament de Catalunya en contra d’aquesta iniciativa.
  2. Lo nostre màxim rebuig davant la visió absolutament antidemocràtica i espanyolista de pretendre forçar i imposar la construcció d’aquest cementiri a casa nostra, sense aturar-se a pensar en cap moment en el benestar real dels centenars de milers de persones que es veurien directament afectades a les nostres comarques… des de la Plana Alta al Baix Gaià i l’Alt Camp, passant pel Matarranya i els Ports.  Pensem no només en un primer radi d’acció, sinó que en cas de fuita radioactiva, afectaria tot el nostre país, València, Barcelona… i tota l’Europa occidental.  La radioactivitat no respecta ni divisions autonòmiques ni fronteres estatals.
  3. Lo nostre màxim rebuig davant les intencions del govern “socialista” espanyol, i del seu ministre d’indústria, Miguel Sebastián, d’imposar coste el que coste, la construcció del cementiri, en contra de la voluntat popular expressada democràticament.
  4. Lo nostre rotund rebuig davant les manipulacions i pressions exercides per l’empresa ENRESA, per tal de “comprar” a alguns consistoris per forçar l’aprovació d’aquesta construcció al seu terme municipal (tot i oblidant-se del benestar real de tots i totes les habitants del municipi propi, dels municipis i comarques dels voltants, i fins i tot dels països veïns com l’Aragó)
  5. El nostre rebuig, ras i curt, a l’energia nuclear.


Des de la COS, tal i com ja vam denunciar en el seu moment la contaminació del pantà de Flix (responsabilitat de la mateixa empresa que ara vol construir el cementiri a les nostres comarques), el transvasament de l’Ebre, o els tancaments massius d’empreses a casa nostra, fem una crida a les persones treballadores de les nostres comarques i a tota la població en general a acudir a la manifestació d’Ascó per la defensa de la nostra terra.

Davant la imposició  antidemocràtica i l’oblit interessat en el que ens tenen des de Barcelona, València o Madrid, hem de plantar cara davant d’aquesta nova barbaritat.


NO AL CEMENTIRI NUCLEAR, NI AQUÍ NI ENLLOC!!

PER LA NOSTRA DIGNITAT I SALUT, I PEL FUTUR DELS NOSTRES FILLS I FILLES, DEFENSEM LA TERRA!!