[De elsud.org]

Enguany les organitzacions sotasignants (C.G.T., S.E.P.C. I.A.C., C.O.S) hem decidit celebrar un primer de maig diferent, perquè volem recuperar el primigeni, el de 1890, quan centenars de gironins i gironines van manifestar-se per primer cop per exigir llibertat, igualtat i solidaritat.

Amb aquesta voluntat, unes 150 persones s´han aplegat sota l´ombra dels til.lers de la Rambla de Girona per escoltar els manifestos de les organitzacions sindicals convocants del 1er de Maig anticapitalista així com del manifest el.laborat conjuntament. Seguidament ha començat la manifestació ben amanida de rebombori contra el capital cap a la Cambra de Comerç per lliurar-hi una carta, que prèviament s´ha llegit per megafonía a els i les vianants i manifestants, en reposta a les seves darreres declaracions. Després de deixar-hi una pancarta penjada la marxa ha continuat altre cop fins a la Rambla on s´ha fet la cloenda.

1maig_2008

MANIFEST UNITARI DEL PRIMER DE MAIG A GIRONA

ENFORTIM LA SOLIDARITAT

Enguany les organitzacions sotasignants hem decidit celebrar un primer de maig diferent, perquè volem recuperar el primigeni, el de 1890, quan centenars de gironins i gironines van manifestar-se per primer cop per exigir llibertat, igualtat i solidaritat.

Ens trobem per recordar que la ciutadania reclama una societat més justa, contra la deriva neoliberal dels darrers temps, auspiciada pels poders econòmics i sustentats per la classe política, on la precarietat és norma, les desigualtats avancen i les condicions dels i les que treballem -la immensa majoria-, són dia rere dia pitjors i més dures.

Ens trobem per recordar que, en èpoques d’expansió, som nosaltres qui alimentem l’avidesa empresarial, i quan van mal dades i s’acosten icebergs, només hi ha bots salvavides per als passatgers de primera classe.

Ens trobem per recordar que els drets socials; vivenda, salut, educació, alimentació, resten sotmesos a la lògica del mercat en comptes de gaudir de la necessària protecció social i col·lectiva o del necessari control ciutadà.

Ens trobem per recordar que les jornades laborals augmenten de manera inversament proporcional a la capacitat adquisitiva dels salaris. Treballadors i treballadores, dia a dia, són obligats a fer deplaçaments més llargs o veuen com el temps propi és cada vegada més breu.

Ens trobem per recordar que les polítiques socials i econòmiques no són dissenyades per la ciutadania ni els seus teòrics representants, sinó els empleats de les multinacionals, els ideòlegs de les escoles de negocis o els aprenents de bruixot dels laboratoris d’idees neoliberals. Els seus objectius són clars: enriquir-se a costa de l’erosió imparable dels drets socials i salarials de la majoria.

Ens trobem per denunciar la passivitat i el col·laboracionisme d’aquells que es fan dir representants polítics i sindicals i afirmen defensar els drets de treballadors i treballadores mentre formen part del poder. La pràctica no enganya ningú!

Ens trobem per recordar que hi ha alternatives. Que som els i les que treballem qui hem de decidir:

– No als pactes entre elits! Sí a una autèntica democràcia participativa que superi l’ordre social, econòmic i polític actual!
– Els serveis públics, primer!
– L’autèntica sostenibilitat: crèixer menys i repartir millor!
– L’autèntica llibertat, igualtat i solidaritat: fer plenament efectius els drets de totes les persones i els pobles del món.

Davant de tot això, ens comprometem a crear una xarxa solidària de les comarques gironines d’informació, difusió i col·laboració de diverses iniciatives a fi de promoure la solidaritat en el contjunt dels damnificats i dissidents d’aquest sistema.

CGT, IAC, COS, SEPC

Sin-ttulo-5