[de llibertat.cat]

Unes dues-centes persones es manifesten el dissabte 12 de setembre a Arbúcies (Selva) en contra de l’ERO presentada per INDCAR per la qual volen acomiadar 45 treballadors i poden acabar afectant la meitat de la plantilla. L’empresa  ja havia estat afectada per un ERO temporal des de principis de juny d’aquest any. La Coordinadora Obrera Sindical (COS) de les comarques nord-orientals han  mostrat tot el suport cap a aquests companys i companyes en lluita i denunciar la forma d’actuar que tenen els empresaris en aquest sector productiu (el de la construcció d’autocars) i la comparsa que es fa des de les institucions i els partits d’ordre

Es veu que l’empresa Indcar ha començat un procés de deslocalització cap a Macedónia. ja que diuen que produir a Arbúcies segons quin vehicle no els surt a compte i que perden diners.

Manifest llegit a la mobilització

Benvolguts companys i companyes,

Avui estem aqui,per exigir els nostres drets com a treballadors i treballadores.Volen acomiadar a 45 companyes i companys!!!

A 3 dies de les vacances la direcció d’Indcar presentava al Ministeri de Treball un expedient de regulació,que,per raons de producció,s’havien d’acomiadar 45 persones mentre la resta quedaven suspesos a temps parcial i ambcap mena de compensació per part de l’empresa.Pretenien que en temps de vacances negocièssim aquest expedient?dVolien acabar d’aquesta manera amb les assemblees?

Vàrem guanyar la primera batalla!Però no la guerra! Ens assentàvem a la taula el primer dia després de vacances.

I si tota la producció es quedés a Arbúcies?Indcar ha començat un procés de deslocalització cap a Macedónia. Diuen que produir a Arbúcies segons quin vehicle no els surt a compte i que perden diners.A qui volen enganyar!

El que volen és augmentar els beneficis i fer un trasllatprogressiu de la producció.Avui són 2 models i demà?…

Mentrestant ens baixen els sous,ens acomiaden,aprofitant-se d’unasituació provocada per ells mateixos. Porten molts anys guanyen molts diners a costa nostra. Qui s’ha enrecordat de nosaltres?Ens han fet particeps dels seus excelel.lents beneficis?En 4anys,Indcar ha guanyat més de 8,5 M€.I ara ens demanen que callem i baixem el cap.I que acceptem que 45 companys i companyes se’n vagin al carrer. Els treballadors i treballadores exigim que se’ns respecti i que se’ns escolti.Sense nosaltres ells no són res! Exigim a la direcció d’INDCAR que pari la deslocalització i que retorni tota la producció a Arbúcies.

Que retiri l’expedient presentat i que per tant no hi hagi capacomiadament!