Comunicat de la secció sindical de la Coordinadora Obrera Sindical a l’empresa Emergia CC (Telemàrqueting):

Una vaga és una mesura de pressió efectiva i real cap a l’empresari que en un moment determinat vulnera els nostres drets i ni tan sols es planteja resoldre la situació.

En el Servei de Vueling fa ja mesos que venim denunciant, tant públicament com a la mateixa empresa, que s’estan vulnerant molts dels drets de les treballadores i treballadors, a més d’incomplir reiteradament el conveni.

Com ja hem informat en més d’una ocasió, els problemes principals i pels quals els companys ja no aguanten més són dlf‘s no gaudits en el seu període legal, pvd‘s inexistents durant hores, descansos que desapareixen segons les necessitats del servei, regulacions d’hores en lliurances, i lliurances assignades en dies festius contínuament, l’obligació de realitzar gestions no finalitzades en trucades posteriors, falta de formació adequada, vacances denegades i sense data prevista d’assignació perquè les famoses “necessitats del servei” no permeten assignar-les ara, hores complementàries no abonades durant mesos malgrat les múltiples reclamacions i una infinitat de situacions que cadascun dels companys podria relatar, que demostren que novament per Emergia, som únicament números.

Així doncs, havent-hi motius més que suficients perquè l’empresa es dirigeixi als treballadors i comenci a treballar en la millora de les condicions i sobretot en el COMPLIMENT DEL CONVENI, i havent-nos dirigit en diverses ocasions a l’empresa per diferents mitjans, tot i que aquesta es dedica a vetar-nos en les poques reunions que concedeix sobre aquest tema; la nostra secció juntament amb la d’UGT va decidir realitzar una assemblea per resoldre dubtes i perquè entre tots i totes poguéssim decidir quin era el millor camí.

Com l’empresa ens va negar la sala a Barcelona, finalment la situació ha derivat, sense ni tan sols estar planificat anteriorment, en una votació dels treballadors per decidir si realitzessin vaga.

És veritat que han faltat moltíssims companys, ja sigui perquè estan de baixa, perquè no treballaven o perquè estaven de vacances….com diem, les condicions no han estat les adequades, ho sabem i així ens ho han fet arribar molts treballadors que no han pogut participar.
 De les persones que estaven i han votat (no arriba a un 50% dels treballadors), un 79% han decidit anar a la vaga.

La COS Emergia ha analitzat la situació, els nombres, i sobretot l’actitud de l’empresa cap a les treballadores, que estan sofrint diàriament les seves pràctiques i ha decidit que tal com els treballadors ens porten demanant des de fa mesos, tenim l’obligació de convocar la vaga.

Entenem que hi hagi sindicats que creen que és millor denunciar la situació a inspecció, però com hem informat en moltes ocasions, nosaltres ja tenim diverses denúncies interposades en inspecció per actituds que vulneren els drets de serveis sencers, i, no ens enganyem, les coses de palau van a poc a poc, i mentrestant, són els i les treballadores els qui ni tan sols poden realitzar els seus descansos (entre moltes altres coses que ja hem citat).

Així doncs, la nostra secció sindical ha convocat la vaga tan demandada pels companys. VAGA, perquè els treballadors puguin forçar a l’empresa a escoltar-los, ja que, sembla ser (i l’experiència així ens ho ha demostrat aquests últims anys) que no es preocupen de respectar-nos, fins que no els dol a ells en la butxaca.La Vaga està convocada tal com se’ns ha comunicat, des del dilluns 7 de Maig, tots els dies; aturades d’una hora en cada torn. De 12.00 a 13.00 h i de 19.00 a 20.00 h. Està convocada indefinidament fins a la resolució del conflicte.

Igualment la nostra assemblea decidirà si interposem denúncia també, perquè com hem dit, és una pràctica totalment lícita que els sindicats podem realitzar, i si fos així, l’hi comunicarem als sindicats que vulguin realitzar-la, per poder exercir una força major.
 Això sí, a nosaltres sempre ens agrada deixar clar que la força motriu d’una empresa, la tenen les seves treballadores, així que, no subestimem el que podem aconseguir autoorganitzant-nos, doncs provat ha quedat, que sempre serà molt més que en els despatxos.