4 bombers han estat imputats per la justícia espanyola d'un possible delicte d'odi i de malversació de fons per haver participat en una manifestació el passat 3 d'octubre.

L'estat espanyol ja fa temps que ha engegat la maquinària repressiva per a castigar el moviment independentista en tots els seus nivells.

Molts dels nostres companys bombers s'han significat els darrers mesos en la defensa de la democràcia i el dret a l'autodeterminació dels catalans i això a l'Estat no li ha passat per alt.

Com a resposta a aquest compromís públic, la jutgessa María José Nadal, titular del jutjat d'instrucció número 2 de Reus, ha imputat a quatre bombers un possible delicte d'odi i de malversació de fons per haver participat en una manifestació el passat 3 d'octubre. La denúncia de la Policia Nacional és tan matussera que erra en la identificació de les persones que aquell dia es van manifestar i ara, com si es tractés d'una caça de bruixes, demana els noms de tots els bombers que estaven de guàrdia aquell dia al Camp de Tarragona.

Des de la COS-Bombers pel Canvi entenem que s'està utilitzant a aquests quatre companys com a caps de turc per a exercir un càstig exemplificant a aquells funcionaris que es comprometin i se signifiquen amb el dret d'autodeterminació dels catalans.

Entenem que s'està retorçant la llei imputant un delicte d'odi per uns fets emparats en la llibertat de manifestació i expressió i per tant, posant en perill drets bàsic de la ciutadania.

Volem expressar la nostra més ferma solidaritat amb els nostres companys bombers i també amb totes i tots aquells encausats i empresonats per haver defensat la democràcia i el dret a l'autodeterminació del poble català.

Comunicat de la COS-Bombers pel Canvi, secció sindical als Bombers de la Generalitat de Catalunya www.bomberspelcanvi.com