La Coordinadora Obrera Sindical – COS, us animem a participar de les Jornada de Lluita en defensa de la igualtat de drets per a les persones migrants amb el lema: La sanitat i l’educació no es toquen. Ni un pas enrere pels nostres drets.

Vaga de fam
Dissabte 27 de febrer a les 12h(Pl Catalunya) fins a l’1 de març a les 14h.
Programa
Dissabte 27 de febrer
12h – Pl Catalunya – Concentració
Cadena humana fins a Pl. St. Jaume
Diumenge 28 de febrer
11h – Pl. Catalunya – Marxa fins a Pl. St. Jaume
Dilluns 1 de març
10h – Accions descentralitzades
18h – Pl St. Jaume – Concentació final jornades de lluita.


L’Estat utilitza la llei d’estrangeria com una eina per dividir la classe treballadora. Aquesta llei produeix que hi hagi diferents graus de ciutadania fomentant l’explotació sota l’amenaça d’expulsió. De retruc es força la reducció salarial degut a l’abaratiment de costos, aconseguits lluny dels límits de la llei sagrada del seu capitalisme: la oferta i la demanda. Així és com l’explotació dels uns possibilitat i facilita la futura o present explotació dels altres.


Les persones autoctònes tenim molts motius per solidaritzar-nos i participar de les diferents convocatòries d’aquest cap de setmana: per solidaritat, per defensar els drets civils, per evitar l’avenç del feixisme, per solidaritat de classe, per la vergonya de viure en pais racista. Però sobretot perquè no podem permetre les injustícies sobre els altres, perquè la solidaritat de classe és la única eina vertaderament eficaç de la que disposem.

Manifest:


LA SANITAT I L’EDUCACIÓ NO ES TOQUEN. NI UN PAS ENRERA PELS NOSTRES DRETS.

La realitat europea està protagonitzada aquests últims mesos per un augment de les polítiques xenòfobes per part dels governs i per greus mostres de racisme. En són exemples els aconteixements de Rosarno, Itàlia, on han disparat amb total impunitat contra treballadors i treballadores immigrades, o la nova Llei Sarkozy en defensa de la puresa francesa. Els drets de les persones immigrades a les comarques catalanes estan amenaçats. N’és un exemple la intenció de l’Ajuntament de Vic de no voler empadronar les persones sense papers.Totes aquestes polítiques les fan sota un pretext: la crisi econòmica. Tanquen fronteres en nom de la crisi, deporten persones immigrades en nom de la crisi, diuen que l’atur augmenta perquè hi ha massa persones immigrades, retallen el padró acusant els i les immigrants de la saturació de la sanitat i l’educació. Els i les immigrants han estat dels primers en patir els efectes de la crisi, però els governs i determinats agents polítics i socials volen fer-los aparèixer com els que l’han causada.

Caldria recordar als governs que tots els diners donats a la banca per reflotar-la podrien haver servit per inversions en sanitat, en llocs de treball, en millora de les prestacions i pensions…. Caldria recordar als empresaris que ara tanquen les empreses que els anys de bonança, inversió i especulació els deuen en bona part a la feina dels immigrants que ara no volen.

totessumem_webLes persones immigrades no són la causa de la crisi, ni tampoc les úniques que la pateixen. L’atur afecta immigrants i autòctons, al conjunt de la classe treballadora. També ens igualen amb les retallades socials, amb mesures com la retallada de les pensions, l’embargament de pisos per falta de pagament de les hipoteques, la proposta del “pensionazo”, la retallada de salaris, els ERO, etc. La política racista del govern i de determinats partits no és més que un intent de dividir-nos, de debilitar-nos com a treballadors i treballadores, per què siguem nosaltres qui carreguem amb la factura d’aquesta crisi.

És per aquesta raó que nosaltres, treballadors i treballadores, autòctons i immigrants, ens oposem al tancament d’empreses i als seus ERO. Nosaltres rebutgem la retallada de les pensions i prestacions, reclamem inversions per crear nous llocs de treball. Hem de lluitar de manera conjunta contra el racisme i reclamar la igualtat de drets.

El dia 1 de març s’han convocat a diferents països una jornada de lluita contra el racisme i pels drets de les persones immigrades. Una jornada que a França i Itàlia es traduirà en una vaga general de persones immigrades.

Tenint en compte la nostra realitat el fet que els sindicats no hagin convocat cap mobilització al respecte, volem aprofitar el dissabte 27 i diumenge 28 per realitzar un gran acte massiu de lluita de les persones immigrades i autòctones per una educació i una sanitat pública per a tothom, així com solidaritzar-nos amb les persones immigrants del Centre d’Internament d’Estrangers de la Zona Franca i que estan una vaga de fam reclamant un tracte digne i que s’aturin els seus processos d’expulsió.

Convoquem a la jornada de mobilització amb les següents reivindicacions concretes:

  • Que tothom tingui dret a l’educació i sanitat públiques de qualitat.
  • Que els ajuntaments catalans garanteixin l’empadronament per a tota la població i els conseqüents drets que això comporta. Que ho garanteixin digui el que digui la llei d’estrangeria, i si cal que la desobeeixin per garantir-ho.
  • Que totes les persones que viuen als municipis catalans tinguin els mateixos drets polítics i la plena ciutadania.


Aquest acte es complementarà el mateix 1 de març amb altres accions similars a les previstes a Europa, amb vaga de consum, i acciones descentralitzades.

Convoquem totes les persones immigrades i autòctones a participar en aquests dies de lluita perquè els nostres drets aconseguits al llarg de la història no es qüestionin més.

Perque l’educació i la sanitat son drets irrenunciables, el 27 de 12.00 al 28 a les 19.00 declarem una jornada de lluita.